Direklerarası’ndan Başkent’e 11 ödül

Güncelleme Tarihi:

Direklerarası’ndan Başkent’e 11 ödül
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 23, 2016 16:16

Türkiye’nin önemli tiyatro ödüllerinden Direklerarası Seyirci Ödülleri, belli oldu. Türkiye’nin farklı illerinden performans, tasarım ve yapımlar kategorilerinde başarılı olarak değerlendirilen oyunlar arasından Ankara 11 ödül topladı.

Haberin Devamı

Direklerarası Seyirci Ödülleri kapsamında Ankara yapımlarına ve tiyatro oyuncularına 11 farklı dalda ödül verilecek. Seyirci değerlendirmesi sonucunda Ankara Devinim Tiyatrosu yapımı ‘Ben Frida Kahlo’ oyunu, ‘Tek Kişilik Prodüksiyon’ ödülüne; Tiyatro Toz yapımı ‘Vesaire’ ‘Ensemble-Canlandırmada Bütünlük’ ödülüne layık görüldü. 

PERFORMANS ÖDÜLLERİ

Ankara DT yapımı ‘Yeraltından Notlar’daki rolüyle Murat Çidamlı ve Ankara Sanat Tiyatrosu yapımı ‘Azizname’deki rolüyle Mehmet Ulusoy, ‘Erkek Oyuncu’ ödülüne ortak oldu. Ankara DT yapımı ‘Çamaşırhane’deki rolüyle Gönül Orbey ve ADS yapımı ‘İşte Baş İşte Gövde, İşte Kanatlar’daki rolüyle Güher Yörük ‘Kadın Oyuncu’ ödülüne layık görüldü. Ankara Tiyatro Fabrikası’nın bu sezon sahneye koyduğu oyunlardan ‘Toros Canavarı’ndaki rolüyle Mehmet Nurkut İlhan ve Tuğba Tuleş Birincioğlu, Komedi Erkek Oyuncu ve Komedi Kadın Oyuncu’ ödüllerinin sahibi oldu. 

Haberin Devamı

GENÇ YETENEKLER

Ankara DT yapımı ‘Shakespeare Zorda’daki rolüyle Başak Vural ve Tiyatro Toz yapımı ‘Vesaire’deki rolüyle Esma Çankaya, ‘Genç Yetenek’ ödülüne layık görüldü. Bertan Bayrakratoğlu ve Farabi Sahnesi ise ‘Mekan’ ödülünün sahibi oldu. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!