Diplomasinin dibi...

İKTİDARDAKİ arkadaşlar zor bir işi başardılar; hem HAMAS’ı çağırıp görüştüler hem çağırmamış ve görüşmemiş gibi yaptılar.

Dünya diplomasisi tarihinde bu ilk kez oluyor.

Başbakan’ın çağırdığı misafirinden kaçıp mobilya fabrikasına saklanması, rastlanılan bir olay değil.

Başbakan’ın haberi olmadan böyle bir konuğun Türkiye’ye gelmesinin olanaksız olduğunu hepimiz biliriz.

Ama "HAMAS geldi..." dediklerinde "Tayyib Bin Teyyare" kimliği ile arka kapıdan çıkıp gitmeyi planladığını tahmin ediyoruz.

Nitekim medyadan izlediğiniz gibi, HAMAS heyetinin Dışişleri yerine AKP Genel Merkezi’ne götürülmesi ve AKP amblemlerinin bez ve kartonlarla kapatılması rastlantı değil.

*

Başbakan,
misafirleri HAMAS heyetinden kurtulmanın huzuru içinde İstanbul’a gitmek üzere Esenboğa Havaalanı’na yaklaştığında ise "HAMAS havaalanında..." haberini aldı.

Şoförüne "Dön ve gazla..." dedi.

Eğer oralarda bulunduysanız, o lastikleri cazırdayarak "U" dönüşü yapan siyah otomobilde sinmiş ve sadece yuvarlak gözleri gözüken o idi.

Başbakan, çağırdığı misafirden kaçıyor...

Havaalanı yolundaki bir mobilya fabrikasına girdiler.

Ondan sonra ne oldu bilmiyoruz.

Fabrikanın gece bekçisi Çankırılının, Başbakan’a diplomatik destek olarak "Kereste deposuna giriver, kimse bulamaz..." diye akıl vermiş olması olası.

Elbette bizler diplomasiyi bilmeyiz.

Ama HAMAS’ı atlatmak için, Başbakan’ın bir portmanto dolabı içinde VIP’ten geçirilmesi de düşünülebilirdi, mobilya fabrikasına girmişken...

Ne bilelim biz?..

*

Netice olarak HAMAS hem çağrılmış, hem çağrılmamış... Hem görüşülmüş, hem görüşülmemiş... Hem kabul edilmiş, hem kabul edilmemiş oldu.

Diplomasinin dibi yok.

HAMAS henüz bir terör örgütüdür.

Batı’nın gözünde PKK’dan hiç de farklı değil.

Bir yandan başı terörle dertte iken teröre prim veren, öte yandan çağırdığı misafirinden kaçan Türkiye görüntüsü bir yana... Bir iktidar bu kadar sorumsuz, bu kadar acemi, bu kadar şaşkın olabilir mi?..

Ve bu kafadakiler daha Türkiye’yi uzun yıllar yönetecekler.

Öyle mi?..
Yazarın Tüm Yazıları