‘Diploması olsa pankart yaparlardı’

Güncelleme Tarihi:

‘Diploması olsa pankart yaparlardı’
Oluşturulma Tarihi: Haziran 05, 2016 20:07

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a “Senin canlı yayında gösterebileceğin bir diploma yok. Olsa şimdiye kadar o diploma büyütülmüştü. Dev pankartlar haline getirilmişti. Türkiye’nin dört bir köşesine asılmıştı” diye seslendi.

Haberin Devamı

Demirtaş dün partisinin Bakırköy Halk Pazarı’nda düzenlediği, ‘Darbeye karşı Demokratik Direniş’ mitingine katıldı. Terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ın posterlerinin açıldığı mitingde, konuşan Demirtaş özetle şunları söyledi: “Biz Cumhurbaşkanlığı’na adaydık, sen de adaydın. Bir hile hurda var mı, bir üç kağıda mı geldik öğrenmek istiyoruz. Diploman var mı, yok mu kardeşim bunu bir açıkla diyoruz. Hakkımız değil mi? Aday olurken bir dosya hazırlaman lazım. O dosyanın içinde diplomanın onaylı örneğinin olması lazım. Bunlar yasal şartlar. O diplomayı görmek istiyoruz. Rektörden falan istemiyoruz. Senden istiyoruz senden. Çıkar diplomayı. Görsün Türkiye. Aha benim diplomam. İmza burada, mühür burada. Bitsin bu iş yav. Uzatmanın bir anlamı yok. YSK’ya başvuracağız. Dosyasını çıkartın bakalım bunun. Marmara Üniversitesi uzun bir açıklama yapmış ama diploması var diyemiyor. Bir örneğini göstereceksiniz ya.

Haberin Devamı

YARGILANMAKTAN KORKMUYORUZ

Önümüzdeki günlerde yargılamalarımız başlayacak. Korkmuyoruz. Siyasi emri verip dokunulmazlıklarımızı kaldırtan, siyasi intikam almak için bizleri yargıya gönderen saraydaki zat ile çay toplamaya giden Yargıtay Başkanı bizi adil yargılayabilir mi? Şunlar gelse de bir yargılasak, Saray’dakinin gözüne girsek diyen savcılar varmış. Onlara da şunu söyleyeyim; ‘Biz sizden daha hasretle bekliyoruz.’ Hele bir çıkalım karşı karşıya. Bakalım kim kimi yargılıyor görelim. Çünkü fezlekeleriniz uyduruk.” Polis, mitingde terör örgütü elebaşı Öcalan’ın flama ve fotoğraflarını alana sokmak isteyen ve alanda taşıyan 28 kişiyi gözaltına aldı. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!