GeriSeyahat Diplomalı filler, sanatçı maymunlar
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Diplomalı filler, sanatçı maymunlar

Diplomalı filler, sanatçı maymunlar

Seks denince akla ilk gelen ülke olan Tayland'dan, asıl onları görmeden ayrılmayın

Uçsuz bucaksız yeşillikleri, tarihi zenginlikleri, kış ortasında bile sımsıcak havası, bazen denizlere bazen de nehirlere sokulan dev ağaçlarıyla Tayland... Hepsi bir yana, orada en yakın dostlarınız, ‘‘diplomalı filler'' ve ‘‘sanatçı maymunlar'' olacaktır. Doğa, tarih ve asıl seks denince akla ilk gelen ülke olarak bilinen Tayland'ı, şov için eğitilen maymunları ve ağır işçi filleri görmeden terketmeniz büyük kayıp olur.

Okul, iş hayatı ve emeklilik

Genellikle hayvanat bahçelerinde ve sirklerde gördüğünüz filler bu ülkede, ekonomiye katkıda bulunan eğitimli birer ağır işçi olarak karşınıza çıkıyor. Kuzey Tayland ormanlarında kesilen devasa gövdeli ve genellikle gemi yapımında kullanılan tik ağaçlarının kerestelerini taşımada kullanılıyorlar. Hala makinalardan daha etkililer. Bu nedenle, Tayland'da birçok ‘‘Fil Eğitim Merkezi'' var. Üç yaşına basan filler orman işçisi olmak üzere bu merkezlerde okula başlıyor ve 4-5 yıllık bir eğitimden sonra orman işçiliğinin tüm becerilerine sahip olarak mezun oluyorlar. Orman işçiliğinde, aşırı sıcaklar yüzünden sadece sabahları çalışan filler, senenin çok sıcak aylarında izne çıkarılıyorlar! 60 yaşında da emekliye ayrılıyorlar. Halkın çok değer verdiği fillerin uğurlu oldukları inancı da yaygın. Mesela hamile kadınlar kolay doğum yapmalarını sağladığına inandıkları için filin karnının altından geçmeyi ihmal etmiyorlar. Taylandlılar festivallere çok düşkün. Özellikle bir Taylandlı için önemi büyük olan fil festivallerine... Bu festivallerde insanın yüreği hopluyor. Yüzlerce fil biraraya geliyor çünkü; hem şovlarını yapıyorlar, hem de insanları gezdiriyorlar.

FESTİVALLERİ KAÇIRMAYIN

Tayland'da bulunduğunuz süre içinde, bir Maymun Festivali olursa sakın kaçırmayın. Birbirinden sevimli maymunlar her türlü gösteri ve sahne oyunu için okullarda eğitiliyorlar. En başarılı olanlar, bir muzun yanısıra başrolü de kapıyorlar. Maymunlar bir yandan eğitilirken, bir yandan da yeniden doğaya kazandırılıyorlar. Tayland Hükümeti'nin başlattığı kampanya ile evcil maymunlar özel merkezlerde rehabilite ediliyor.

NEHİR MARKETLER

Nehirler üzerine kurulan pazarlar, turistlerin uğramadan edemediği nostalji mekanları... Taylandlılar için güncel yaşam trafiğinin en yoğun olduğu bu nehir pazarlarında, tropik ikliminde yetişen her türlü meyva ve sebzenin yanısıra, hediyelik eşya da satılıyor. Sandalla gezmenin keyfini çıkartırken, alışveriş için ayrıca bir gayret sarf etmeniz de gerekmiyor.

BİR BAŞKA DÜNYA

Seksin sınır tanımadığı, süper fantazilerin gerçeğe dönüştürüldüğü simyacıların memleketi olarak bilinen Tayland'da, gelenek ve görenekler çok önemli. Herkesin birbiriyle alçak sesle konustuğu, kavganın belki de hiç olmadığı bir ülke burası. Rengarenk giysileri içinde geleneksel Tayland dansını yapanlar ise zerafetleri, kıvraklıkları, müzikleriyle sizi başka bir dünyaya taşıyor.

DOĞAL BİR HİZMET

Go - Go diye adlandırılan seks kızları, çalıştıkları ortamda uysallıklarıyla dikkat çekiyorlar. Aralarında anne-kızı, iki kardeşi ya da birkaç kız kardeşi birarada görmek mümkün. Tabii bir de ‘‘mama''ları var. Barları işletenler genellikle Alman, Amerikalı, İsviçreli ve Ingiliz. Go-Go kızlar bu yaşamı hiç yadırgamıyorlar. Her şeyin en iyisini müşteriye sunabilmek çok doğal, onlar için. Amaçları fazla para koparmak da değil. Genellikle alkollü içki değil, kola içiyorlar.

ÇILGIN ŞOVLAR

Go-go barlarda kız pazarlamanın dışında her türlü çılgın şovlar da yer alıyor. Kadınların ve erkeklerin yaptığı bu gösterileri, bir bardak bira içerek, yaklaşık bir milyon lira karşılığında izlemeniz mümkün. İçlerinde en yaygın olanı, çıplak vücuda ateş sürme. Seks şov seyretmek istemeyenler, bar sokaklarında gece kurulan, bütün ünlü markaların taklitlerinin çok düşük fiyatlarla satıldığı pazarlardan alışveriş yapıyorlar.

PARMAK UÇLARINDAKİ ELEKTRİK

Düşüncelerin yoğunluğunu parmak uçlarına aktararak dans ediyorlar. Adeta iletişimin ve yakınlaşmanın, parmak uçlarından verilen elektrik akımıyla gerçekleşeceğine inanıyorlar. Taylandlı kadınlar, yaşamın ana damarlarını oluşturan bütün iş kollarında, profesyonel mesleklerde ve sanatta en az erkekler kadar yerlerini almışlar. Fiziki güzelliklerinden öte güleryüzlü oluşları, ses tonlarındaki melodik ahenk onların çarpıcı özelliklerinden.

HERŞEY BUDA İÇİN

Tarih boyunca hemen her toplumu yönlendiren din olgusu, bu ülkede ‘‘Aydınlanmış Kişi'' anlamına gelen Buda ile yaşam buluyor. Yüzde 95 gibi büyük bir çoğunluğun Budist olduğu Tayland'da, başta Bangkok olmak üzere bütün şehirler, freskleri, fayansları, altın işlemeleri ile birer rüya alemi ihtişamında olan Budist tapınakları ile dolu (Solda). Sağdaki fotoğrafta yeralan ihtiyar adam ise sabah erken saatlerde eline aldığı makasla sakalını keserek, iyi bir başlangıç yapmak istiyor güne.

False