'Dink denilince Yasin Hayal akla geliyordu'

Güncelleme Tarihi:

Dink denilince Yasin Hayal akla geliyordu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2017 22:44

AGOS Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada cinayet gerçekleştiğinde Trabzon İdari Büro Amirliği arşivinde çalışan polis Abdullah Öztürk tanık olarak dinlendi.

Haberin Devamı

Duruşmada Mahkeme Başkanı, “Cinayetin ardından Ogün Samast ve Yasin Hayal’in kimlik tespitleri yapılmadan, cinayet zanlısı olduğu bilinmeden Yasin Hayal’in telefon numarası sorgusunu yapmışsın. Ne diyeceksin bu konuda” diye sordu. Polis memuru Abdullah Öztürk de “Eylemin gerçekleşmesinin ardından, bize verilen emirle Yasin Hayal’in telefon numarasının sorgusunu yaptım. İlimizde mi, nerede onu öğrenmek için. İdari büroda çalışıyordum. Şube müdürü Faruk Sarı’nın talimatı ile sorguladım. Hrant Dink denilince Yasin Hayal akla geliyordu” diye yanıt verdi.

CİNAYETTEN SONRA ERHAN TUNCEL ŞUBEYE GELMİŞTİ
CİNAYET tarihinde Trabzon İstihbarat Şube Müdürlüğü’nde görevli polis İsmail Bayseç de duruşmada tanık olarak dinlendi. Bayseç ifadesinde, “Erhan Tuncel cinayetten sonra şubeye gelmişti, misafir odasına alınmıştı. Kendisiyle konuşma yapmadım. Çay falan ikram etmek için oraya girmiştim, orada gördüm. Daha öncesinde şubede kendisinden bahsedilmişti” dedi.

BAKMADAN GEÇME!