Dink cinayeti sanığı FETÖ itirafçısı oldu

Güncelleme Tarihi:

Dink cinayeti sanığı FETÖ itirafçısı oldu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 10, 2017 23:28

Hrant Dink suikastı sanıklarından emekli emniyet müdürü Faruk Sarı’nın, Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY silahlı terör örgütü soruşturmasında etkin pişmanlıktan yararlanmak istediği ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Sarı’nın, Trabzon’da alınan ifadesi, İstanbul 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen ana dava dosyasına gönderildi. Mahkemede dün görülen duruşmada okunan Sarı’nın ifadesi özetle şöyle:

“İrfan Akkaya 2007’de beni bu yapıyla tanıştıran şahıstır. O dönem Trabzon Polis Okulu’nda müdür yardımcısıydı. Dink’in öldürülmesinden sonra adli soruşturmalara birçok kez muhatap olmam nedeniyle psikolojik olarak yıprandım. Bu dönemde cemaat adlı yapı devletin her kademesinde çok etkindi. Üzerimdeki baskı ve getirebileceği sorunlar sebebiyle cemaate Akkaya’nın da geçmişten gelen arkadaşlık bağı ile irtibata geçtim. Şu an onların sohbetlerine katılmam ve yakınlığım sebebiyle pişmanlık içerisindeyim. Bunu da dönemin üzerinde yarattığı psikolojik baskıya ve cemaatin o dönem siyasilerden destek görmesine bağlıyorum. Cemaat olarak adlandırılan oluşum, dönemin istihbarat şube müdürleri arasında yüzde 60 oranında idi.” 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!