Dini Yüksek İhtisas Merkezi'nin temeli atıldı

Güncelleme Tarihi:

Dini Yüksek İhtisas Merkezinin temeli atıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 14, 2017 17:50

Dini Yüksek İhtisas Merkezi'nin temeli atıldı

Haberin Devamı

BAŞİSKELE(Kocaeli), (DHA) - KOCAELİ Dini Yüksek İhtisas Merkezi'nin temeli Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Başiskele Yuvacık'ta, 11 milyon TL'ye mal olacak Dini Yüksek İhtisas Eğitim Merkezi'nin temel atma törenine Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Ankara İl Müftüsü Mehmet Sözmezoğlu, Kocaeli İl Müftüsü Yusuf Doğan ve vatandaşlar katıldı.

Temel atma töreninde konuşan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, "Diyanet İşleri Başkanlığı olarak, halkımızı din konusunda aydınlatmak görevini en iyi şekilde yerine getirmek, topluma daha kaliteli ve nitelikli din hizmeti sunmak amacıyla, dünyada değişen ve gelişen şartları da dikkate alarak, personelimize yönelik hizmet içi eğitim faaliyetleri yürütmeye devam ediyoruz. Söz konusu eğitim faaliyetleri içerisinde, amacı, programı, mezunlarının istihdamı ve yürüttükleri hizmetler göz önüne alındığında, şüphesiz en önemlisi Dini Yüksek İhtisas Merkezlerinde yaptığımız eğitimlerdir. İlahiyat fakültesinden sonra master ve doktora seviyesinde üç yıl eğitim veren, müftü ve vaiz gibi üst düzey kadrolara atanacak personelimizin yetiştirildiği, Dini Yüksek İhtisas Merkezleri ile amacımız; İslam dininin ve ilim tarihimizin temel kaynaklarına doğrudan ulaşabilen ve her yönüyle bu kaynaklara vakıf olan, günümüz İslam dünyasının ve insanlığın yaşadığı dini sorunları ve krizleri doğru anlayarak tahlil eden ve çözümler üreten, sahih bir bilgiyle ve en doğru yöntemle toplumun ihtiyaçlarına cevap veren ve halkımızın manevi hayatına en güzel şekilde rehberlik eden, iletişim, yönetim, planlama, organizasyon gibi alanlarda uzmanlaşmış nitelikli personel yetiştirmektir" dedi.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu ise, "Özellikle dini hizmetleri halka tebliğ eden, o eğitimi veren, irşad eden, hocalarımızın ihtisas yapması, derinlemesine dini bilgilere Kuran-ı Kerim, hadis ve diğer yan bilgilere sahip olması, dinin daha kolay tebliğinde inanıyorum bu gibi kurumların çok daha faydası olacaktır. Diyanet İşleri Başkanlığımız önemli bir hizmeti yıllarca önce başlatmış, bizde büyük bir şehir olan Kocaeli'mizde böyle güzel bir hizmetin olması için çalışmalar başlattık. Daha önceden eskiyen binaların tadilatı yapılarak 2 sene önce buradaki eğitim başladı. Şuanda da ihtisas merkezimizin asıl eğitim ve idari yeri Büyükşehir Belediyemiz tarafından yapılıyor" diye konuştu.

İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz'ın dualar okumasının ardından Erbaş, Vali Aksoy ve Karaosmanoğlu ve protokol üyeleri butona basarak temele ilk harcı döktü.

12 BİN METREKARELİK ALAN
Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı üstlenen yeni eğitim ve idari bina 12 bin 473 metrekarelik arsa üzerine inşa ediliyor. Yuvacık semtinin yeşil dokusunu uygun 3 katlı olarak inşa edilecek binada konferans salonu, yemekhane, kütüphane, 9 adet sınıf, 3 adet çalıştay, bekleme salonu ve idari birim odaları yapılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!