Dinçer: Esnafa faizsiz kredi dönemi başlasın

Güncelleme Tarihi:

Dinçer: Esnafa faizsiz kredi dönemi başlasın
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2018 16:43

Dinçer: Esnafa faizsiz kredi dönemi başlasın

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) - MERSİN Üç Ocak Esnaf, Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi ile Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Talat Dinçer, esnaf ve sanatkarlara kullandırılan kredilerde batık kredi olmadığını  işini büyütecek, yatırım yaparak memleketine katkı sunacak olan esnaf sanatkarlara faizsiz kredi döneminin başlamasını beklediklerini söyledi.
Mersin Üç Ocak Esnaf, Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi’nin genel kurul toplantısı yapıldı. Genel kurulda yeniden güven oyun alan Başkan Talat Dinçer, esnaf ve sanatkârlara düşük faizli ve uzun vadeli kredi kullandıran tek finans kaynağının esnaf kefalet kooperatifleri olduğunu belirterek, "Kredilerimizi kullandırırken üyelerimizi dosya masrafına boğmadan, en uygun şekilde kredi imkanı sunduk. Kullandırdığımız kredilerimizde batık kredimiz yok. Ortaklarımız kredilerini zamanında ödedi ve bizler her dönen krediyi yine esnaf sanatkarlarımıza tekrar kredi olarak sunduk" dedi.
Hükümetçe geçtiğimiz yıllarda KOSGEB kanalıyla ve EKK’ler aracılığıyla kullandırılan faizsiz kredilerde bölgedeki 56 kooperatif arasında en çok kredi dağıtan kooperatif olmanın haklı gururunu yaşadıklarını ifade eden Dinçer, "Faizsiz kredi de devletimizin hiçbir zararı yok. Çünkü EKK’ler kanalıyla dağıtılan her kredi, ödeme dönemi geldiğinde EKK’lerden anında kesiliyor. Bu bağlamda devletin hiçbir zararı yok" diye konuştu.
Dinçer bu bağlamda hedeflerinin EKK’ler kanalıyla kullandırılan kredilerin faizsiz olması konusunu Başbakan Binali Yıldırım’a ilettiklerinin vurgulayarak şunları söyledi:
"Alın teri ve el emeğiyle çalışan esnaf ve sanatkârlarımız ülke ekonomisinin temel direğidir. Bu direği ayakta tutmak hükümetlerimizin başlıca görevidir. Bugün her esnafımız önce kendini çalıştırıyor. Yine çalışan her esnafımızın yanlarında bir iki kişi çalıştırdığı düşünülerse yurt genelindeki iki milyon esnafın ülke ekonomisine ve istihdamına olan katkısı net olarak ortaya çıkar. Bundan hareketle esnaf ve sanatkârlarımız için artık faizsiz kredi dönemi başlamalı. İşini büyütecek, yatırım yaparak ülkesine katkıda sunacak esnaf sanatkârlarımıza artık faizsiz kredi imkanı tanınmalı. KOSGEB’te büyük kaynaklar var. Bu kaynağın reel sektör içinde çalışan esnaf sanatkârlarımıza aktarılması için hükümetimizden desteklerini bekliyoruz"

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!