Dinçer anısına 500 ağaçlık koru

Güncelleme Tarihi:

Dinçer anısına 500 ağaçlık koru
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2011 00:00

TBMM eski Başkanvekili, Ankara eski Belediye Başkanı Ali Dinçer, adına düzenlenen koruluğa ağaç dikilerek ölümünün dördüncü yılında anıldı.

Çankaya Belediyesi’nce Oran Atatürk Sitesi’nde düzenlenen alanda yapılan ağaç dikim törenine Belediye Başkanı Bülent Tanık, Ali Dinçer’in ailesi, Çankaya Belediyesi Meclis Üyeleri, Dinçer’in yakın çalışma arkadaşları ve Süleyman Uyar İlköğretim okulu öğrencileri katıldı.

Başkan Tanık, açılışta yaptığı konuşmada yeni kuşaklara Ali Dinçer’i anlatarak, şunları söyledi:

“Küçüklerimiz, gençlerimiz ve geleceğin büyükleri için O’nu anlatmak isterim. Sevgili çocuklar, Ali Dinçer Ankara’nın tümünü yöneten bir belediye başkanı, çok özel insanlardan biri idi. Ali Dinçer Ankara’da belediye başkanlığı yaptığı dönemde Tükiye’deki belediyeciliğin ihtiyaçlarını en iyi karşılayan çok özel bir programı hayata geçirmişti. O toplumcu bir belediye başkanı idi, sosyal demokrattı. O yoksulların yanında, imkansızların yanında, ihtiyacı olan toplum kesimlerinin yanında Ankara’nın sorunlarını çözmek için çok özel projeler geliştirdi. Örneğin toplu taşımacılıkla ilgili ilk uygulamaların önemli kısımlarını Başkant’te Ali Dinçer hayata geçirdi. Metro ile ilgili çok yürekli bir girişimde bulundu.”

Çankaya Belediyesi’nce düzenlenen 4 bin 500 metrekarelik Ali Dinçer Koruluğu’na sedir, ardıç, ıhlamur, erguvan, kestane gibi çok çeşitli 500 ağaç dikildi. Süleyman Uyar İlköğretim Okulu öğrencileri ile birlikte fidan diken Tanık, ağaçlara can suyu verdikten sonra okul ziyaretinde bulundu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!