Dinamolar çalıştı

GALATASARAY fikstürün darboğaz kıvamına geldiği bir süreçten geçiyor.

Haberin Devamı

Gelecek hafta en yakın takipçisinin karşısına çıkmadan önce cebindeki puan farkını döküp saçmadan yürümesi gerekiyor. Rakip, ligin sürprizi bol ekiplerinden Gençlerbirliği. Yaşadığı son hezimetten ders çıkarabilecek çapta bir ekip ki; özellikle ilk yarıda gördük, bu dersi çıkarmışlar.

***

Lider, maçı kazanmak için dönem dönem niyet belli etse de çok ısrarcı görünmedi maçın ilk bölümünde. Selçuk’un 18’inci dakikadaki serbest vuruşu veya birkaç dakika sonra Elmander’in cılız şutunu saymazsak heyecan yaratmadı Galatasaray. Eboue ve biraz da Melo’nun parladığı, Riera’nın döküldüğü, geri kalanların vasat civarında gezen bir performans sergilediği ilk yarının ardından Emre’yle (Riera’nın yerine) çıktı Fatih Terim.
İlk 45 dakikada üst düzey konsantrasyonla oynayan, direnen Gençlerbirliği’nin dengesi erken bozuldu. 48’inci dakikada Melo kılpayı ile dokunup kilidi çözdü.

***

Haberin Devamı

Golü bulan Galatasaray, 50’nci dakikadan itibaren özgüvenini katlayarak oynamaya başladı. Bol pas yapan, oyunun ritmini istediği gibi ayarlayan, Elmander’in cephenin ön saflarında başlattığı savunma zinciriyle gardını düşürmeyen, baskıdan asla vazgeçmeyen bir takım çıktı ortaya.
İkinci golü bulmadan rahat etmeyecek bir tavır sergileyen Galatasaray, Selçuk’un “Baggiovari” serbest vuruşuyla istediğini aldı. Orta sahanın dinamoları maçı takım adına kazanmış oldu.

***
Fenerbahçe maçına eksilmeden çıkmayı başarmış oldu Galatasaray.
Kadro açısından, puan açısından vb. Zorlu Gençlerbirliği engelini de aşan lider, sakalı kestirse de kolu kaptırmayacağı şekilde 4 maç oynamak durumunda artık. Bu sene güvenle bakıyor Galatasaray taraftarı. Nasıl derler, “Önümüzdeki maçlara bakalım...”

 

Yazarın Tüm Yazıları