Din rehberleri nasıl çalışacak

Güncelleme Tarihi:

Din rehberleri nasıl çalışacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2016 10:25

İslam Konferansı çerçevesinde Berlin'de bir araya gelen uzmanlar, Almanya'da yasalarca belirlenen dini rehber çalışmasının, Müslümanlara yönelik nasıl yapılması gerektiğini tartıştı. Çalıştayda, Müslüman din adamlarının orduda, hapishanede ve hastanede nasıl dini rehberlik yapabileceği ele alındı.

Haberin Devamı

FEDERAL İçişleri Bakanlığı binasındaki Müslüman Dini Rehberler çalıştayının açılış konuşmasını Federal İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Günter Krings yaptı. Krings, Almanya'da dini rehberlerin çalışma yöntemlerinin yasalarca ve Hıristiyan dini vecibelerine göre belirlendiğini belirterek, “Orduda bu hizmet federal düzeyde yapılıyor. Hapishanelerde eyaletler, hastanelerde de belediyeler sorumlu. Hizmetin nasıl yapılacağı da yasalarca çerçevesi belli” dedi. Müsteşar, orduda dini rehberlerin Savunma Bakanlığınca istihdam edildiğini de belirttiği konuşmasında, Müslüman dini rehberlere de ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Din rehberleri nasıl çalışacak

Haberin Devamı

GÖNÜLLÜ ÇALIŞMALAR YETERSİZ

Almanya İslam Kültür Merkezi Yöneticisi Erol Pürlü, İslam'da dini rehber olup olmadığının din uzmanlarınca tartışıldığını hatırlattı. Şimdiye kadar gönüllü olarak yapılan Müslüman din rehberi hizmetinin daha profesyonelce olması gerektiğini belirten Pürlü, “Bu alanda gönüllü çalışmalar yetersiz. Müslüman dini rehberler meslek eğitimine tabi tutulmalı ve işe yerleştirilmeli. Dini konularda eğitilmeli. Orduda, hastanede ve hapishanelerde şimdiye kadar yapılan gönüllü çalışmalar yetersiz. Ayrıca bu konu İslam cemaatleri ve devlet arasında birlikte yürütülmeli. İslam cemaatleri eyalet ve federal düzeyde muhatap alınmalı” dedi.
Hamburg Üniversitesi Dünya Dinleri Akademisi Direktör Yardımcısı Prof. Dr. Handan Aksünger de çalıştayda dini rehber konusuna Alevi inancı bakışıyla ilgili sunumda bulundu.

Din rehberleri nasıl çalışacak

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!