‘Din adamlarına baskı faşistlerin işine yarar’

Güncelleme Tarihi:

‘Din adamlarına baskı faşistlerin işine yarar’
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2017 16:09

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İstanbul’da düzenlenen ‘Yönetim Sistemi Değişikliği Türk Ekonomisine Etkileri’ konferansında konuştu. Almanya’da DİTİB mensubu imamlara yönelik operasyonlara ve Avrupa’daki aşırı sağ hareketlere değinen Kurtulmuş, şunları söyledi:

Haberin Devamı

“SON dönemlerde Alman toplumunun, barışçıl bir şekilde Müslüman azınlıkla bir arada yaşamasının teminatı olan Diyanet İşleri Teşkilatımızın mensupları ve orada bağımsız vakıflar olarak faaliyet gösteren DİTİB teşkilatımızın hocaları maalesef derdest ediliyor, evleri aranıyor, haksız, hukuksuz bir şekilde üzerlerine baskı kuruluyor. Bu, Almanya hükümetinin sadece kendi başına yaptığı bir şey değil, yaklaşan seçimler dolayısıyla yaparak, oy almak için ortaya koymuş olduğu bazı uygulamalardır. Bunu kabul etmek mümkün değil. Dünyanın her yerinde, özellikle Avrupa’da bu anlamda Müslüman topluluklar üzerinde baskılar, yabancılar ve göçmenler üzerinde baskılar giderek artıyor.”

HİÇBİR DİTİB MENSUBU AJAN DEĞİL

“Bizim hiçbir Diyanet İşleri Teşkilatı mensubumuz, hiçbir DİTİB mensubumuz ajan değildir, olamaz. Onların vazifesi insanları fişlemek değildir, olmamıştır, olmayacaktır. Onların vazifesi, DEAŞ’ından bilmem kimine kadar farklı, sapık, birtakım yanlış İslami uygulamalardan oradaki halkımızı korumak ve Anadolu topraklarında asırlardır yaşanmış olan sahih İslam anlayışıyla o insanlarımızın Müslümanca yaşama hakkını temin edecek hizmetler sunmaktır. Yani dini hizmetler yapan bu kişilerin hem de Alman toplumunun da yararına olacak bu hizmetleri sürdüren kişilerin, böylesine evlerini arayarak bunları suçlu ilan ederek adım atmak Almanya’yı mahcup ettirir sonunda. Birkaç gün sonra mahcup olurlar.”

Haberin Devamı

SEÇİMLERE KATKISI OLMAZ

“Bu, Türk-Alman ilişkilerinin gelişmesine katkıda bulunmaz. Bu, Almanya seçimlerine de bir katkıda bulunmaz. Yanlış uygulamalar yapmasınlar. Bu, sadece faşistlerin işine yarar, Neo-faşistlerin işine yarar, Avrupa’da Almanya başta olmak üzere Hollandasından Fransa’ya kadar yükselen bu aşırıcı sağcı akımların, Avrupa’yı yaşanmaz bir yer hale getirmesine vesile olur. Buna karşı uyanık olsunlar. Ciddi bir şekilde bu yapılan yanlış uygulamalardan vazgeçsinler diye ümit ediyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!