Dilovası’nda “ Spor Kültürü Ve Olimpik Eğitime” Programı Açılışı Yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Dilovası’nda “ Spor Kültürü Ve Olimpik Eğitime” Programı Açılışı Yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2015 15:20

DİLOVASI BELEDİYESİNİN, TÜRKİYE MİLLİ OLİMPİYAT KOMİTESİ İŞBİRLİĞİYLE DÜZENLEDİĞİ "SPOR KÜLTÜRÜ VE OLİMPİK EĞİTİM PROJESİ" PROGRAMINDA BAŞLADI.

Dilovası Belediyesi’nin ilkokul 4. ve 5. Sınıf öğrencilerine yönelik gerçekleştirdiği ‘Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim Projesi” programı açılışı yapıldı.
Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’nin ‘Kültür ve Olimpik Eğitim Komisyonu’ tarafından Dilovası Kaymakamlığı, Dilovası Belediyesi ve İlçe Gençlik Spor Müdürlüğü sponsor ve katkılarıyla ilkokul 4. ve 5. sınıf öğrencilerine yönelik ‘Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim Projesi’ açılış sunumu, Dilovası Belediyesi Kültür Merkezinde ilçe protokolün katılımıyla yapıldı. Programa ilginin büyük olduğu görüldü. Açılış sunumuna, Dilovası Kaymakamı Hulusi Şahin, Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Yönetim Kurulu Üyesi ve Olimpik Eğitim Komisyonu Başkanı Bilal Porsun, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Murat Babaoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Balay ve ilçede bulunan okullarda öğrenim gören 4 ve 5. Sınıf öğrenci ile öğretmenleri katıldı.
Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi tarafından düzenlenen “Spor Kültürü ve Olimpik Eğitim Projesi” kapsamında, , 4 ve 5. Sınıf öğrencilerine, spor kültürünü, Olimpiyat Oyunları’nı ve felsefesini, Fair Play’i, sağlıklı beslenmeyi, çevre duyarlılığını çeşitli videolar, çizgi filmler, küçük yarışmalar, renkli görsellerle interaktif olarak anlatan eğitim verildi.
Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, “Ülkemizde sporun gelişmesi, fairplay ve olimpizm felsefesinin yaygınlaşmasında TMOK önemli misyon üstlenmiştir. Kentimizde öğrencilerin erken yaşlarda spor kültürü edinmeleri açısından olimpik eğitim projesinin önemi anlaşılacaktır. Dilovasında yapılan bu projeden dolayı TMOK Kültür ve Olimpik Komisyonu Başkanı ve üyelerine teşekkür ederim. İlçe Spor Müdürlüğü olarak gençlere çok yararlı bir çalışma olan ‘Oli’ projesine tam destek vereceğiz. Bu çalışmada emeği geçenlere teşekkür ederiz” dedi.
Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Yönetim Kurulu Üyesi ve Olimpik Eğitim Komisyonu Başkanı Bilal Porsun, "Amacımız gençlerimize çevre, spor kültürü, olimpik eğitim, fair play ve sağlıklı beslenme bilincini oluşturmak ve sporda şiddeti gençlerimizden uzak tutmayı sağlamak. Projemiz kapsamında gençlerimize 50 dakikalık interaktif sunumlarla ilgili konular hakkında filmler ve animasyonlar izletiyoruz. Anlattığımız konularla ilgili de soru ve cevaplarla ödüllü yarışmalar da düzenliyoruz. Bize destek veren tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!