Dilencinin yarım günlük kazancı 170 lira!

Güncelleme Tarihi:

Dilencinin yarım günlük kazancı 170 lira
Oluşturulma Tarihi: Aralık 30, 2014 10:39

Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde dilenen bir dilenci yarım günde kazandığı 170 lirayı dükkanlarda kağıt para haline getiriyor. Civar esnafın verdiği bilgilere göre dilenci günde 300 lira kazanıyor. Ve her gün işe çıkıyor.

Haberin Devamı

İstanbul böylesini de gördü… Her gün yatağından kalkıp ay sonunu nasıl getireceğini düşünerek işe giden vatandaşların yanı sıra bir de toplumun vicdanıyla oynayarak para kazanan insanlar var. Bunlardan biri ise yıllardır Taksim’de kör taklidi yaparak hayatını kazanıyor. Maaşı da fena değil. Kör taklidi yapıp dilenerek bazı günler 300 lira kazanıyor. Aylık kazancı 9 bin lirayı buluyor.

Dilencinin yarım günlük kazancı 170 lira

Yarım günlük kazancı ise 170 lira. Üstelik soğuk ve karlı havalar da işleri de açılıyor. Kör adama acıyan vatandaş kesenin ağızını açıyor. Fakat kör taklidi yaparak dilenen bu adamın da mesleğinin bazı incelikleri var. Bozuk olan paralarını tümletmesi gerekiyor. Nasıl mı? İstiklal Caddesi’nde dilenen bu adam paralarını simit satan bir dükkanda bütünletiyor. Ara sıra polisten dilendiği için ceza da yiyor. Fakat kazancına göre yediği ceza kesesini çok sarsmıyor. Kabahatler Kanunu’na göre yediği 90 liralık ceza bu dilenciyi pek de rahatsız etmiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!