Dilenci gibi davranan zabıta 10 dakikada 80 lira topladı

Güncelleme Tarihi:

Dilenci gibi davranan zabıta 10 dakikada 80 lira topladı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2017 17:46

Dilenci gibi davranan zabıta 10 dakikada 80 lira topladı

Haberin Devamı

UŞAK Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'nün, vatandaşların dilencilere karşı hassasiyetini ölçmek için yaptığı çalışma kapsamında dilenci rolüne giren bir zabıta memuru, 10 dakikada 80 lira para topladı. Zabıta memuru, aldığı paraları vatandaşlara iade ederek, dilencilere para verilememesi konusunda uyarıda bulundu.
İnsanların duygularıyla oynayan dilencilere karşı vatandaşları bilinçlendirmek amacıyla yapılan çalışma kapsamında, Uşak Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı bir personel eski kıyafetler giyerek dilendi. Uşak'ın en işlek yerlerinden olan İsmetpaşa Caddesi'nde özürlü görünümlü, koltuk değnekleri ve ağzında maskesi ile dilenci kılığında insanlardan yardım istemeye başlayan zabıta memuru, 10 dakika gibi kısa bir sürede 80 lira para topladı. Zabıta memuru, aldığı paraları vatandaşlara iade ederek, dilencilere para verilememesi konusunda uyarıda bulundu.
Vatandaşları yaptıkları yardımların gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaşıp ulaşmadığı konusunda daha dikkatli davranmaları gerektiğini belirten Uşak Belediyesi Zabıta Müdürü Serdar Zengin, "Zabıta Müdürlüğü olarak ilimiz sınırları içerisindeki dilencilere karşı gerekli yasal işlemleri sürekli yapıyoruz. Vatandaşlarımızın da bu konuda daha duyarlı olmaları gerektiğini vurgulamak için böyle bir çalışma yaptık. Vatandaşlarımız dilencilere verecekleri yardımlarını devletimizin ilgili kurumlarına yapmaları daha uygun olur. Bu kapsamda Belediye Başkanımız Nurullah Cahan'ın talimatları ile kurulan Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü'ne vatandaşlarımız yardımda bulunabilir. Biz dilencilere karşı elimizden gelen mücadeleyi yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Haberin Devamı

Haberin Devamı

Dilencilerin acındırma politikalarıyla durumu meslek haline getirdiklerini ifade eden dilenci kılığındaki zabıta personeli ise, "İnsanlarımız dilencilere yardım etmeye devam ettiği sürece, biz bu tür olayların önüne geçemeyiz. Vatandaşlarımız bu tür olaylara duygusal yaklaşıyor. Allah rızası için ben yardımımı vereyim, olay benden çıksın diye düşünüyor. Dilencilerde insanlarımızın bu hassasiyetini kötüye kullanarak suistimal ediyor. Bu da bazı insanların dilenciliği meslek haline getirmesine yol açıyor. Bugün üzerime giydiğim eski kıyafetlerle dilenci kılığında İsmetpaşa Caddesi'nde 10 dakika dilendim ve 80 lira para topladım. Bu rakam bu kadar kısa süre için büyük bir rakam. Zabıta Müdürlüğü olarak insanlarımızın bu tür olaylara karşı daha dikkatli olmalarını istiyoruz" diye konuştu.
Dilencilere zor durumda olduklarını düşündükleri için para verdiklerini belirten vatandaşlar ise, "Belki küçük bir yardımım olur diyerek para veriyoruz. Dilenciler bizleri kandırıyor veya kandırmıyor orası artık onların vicdanına kalmış bir durum. Bu konuda dikkatli olmamız gerekiyor. Dilenciliği meslek haline getirenlere de yardımda bulunmamak gerekiyor" dedi.

Haberin Devamı

Yavuz KUŞDEMİR / UŞAK, (DHA)
FOTOĞRAF


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!