Dilek Gecesi

Emo’nun dileği... 5 Mayıs akşamı Emo’ya Hıdrellez olayını anlattık.

Haberin Devamı

O akşamı da dilek gecesi ilan ettik. “Bu akşam dileklerin kabul olabilir; ister yaz, ister çiz, ister boya ama aklından geçeni yap” dedik...
Bir kağıt aldı, 1 dakika sonra yazısının bittiğini söyledi ve zarfa koydu mektubunu.
Mektubu gül ağacı altına koymak için bahçeye çıkarken, açıp okumak istedim ne yazdığını. Cümle aynen şöyle “Allahım lütfen şevval bana aşık olsun...”
Güleyim mi ağlayayım mı, ne yapayım bilemedim. Kitlendim kaldım.
şevval sınıf arkadaşı, Emre’nin ders kitaplarının arasına da notlar yazıyor bir süredir; “Seviyorum Emre seni”, “Emre çok tatlısın” gibi...
Bulduğumda sordum “Oğlum bunlar ne” diye. “Yaaa anne, kızlar işte” dedi ve geçiştirdi beni. Ama biz kardeşimle birlikte o notları topladık, kırmızı bir kutu yapıp, üzerine tarihleri de atıp sakladık.
Emo o zaman reddetti olayı, utandı belki, ilgilenmiyor gibi yaptı bize. Ama durum öyle değilmiş. Minik oğluşum, 8’inci yaş gününü 15 Mayıs’ta kutlayacağımız bebeğim meğer aşıkmış.
“Hıdrellez kim?”, “Hadi yaaa.....”, “Yok öyle bir şey...” dese bile inandı ki mektubuna başka bir şey yazmamış. Tek dileği bu olmuş oğlumun. Acıdım da, sevindim de, karışık duygularım, bilemedim işte...
Annesinin dileği...
Elime aldım kağıdı, kalemi, zarfı, uzunca süre boş boş baktım.
Allahıma şükür dilek listemi tamamlamışım. Yazacak, somut, soyut bir şey bulamadım. “Bırak kendini Pınar, içinden ne gelirse yaz onu” dedim...
Toplasanız 10 satır yazmışım. Özeti şu, sağlık, huzur, bereket, kısmet. Sadece bu.
Hep diyorum ya “evdeki huzur, zenginlik budur” diye, olayım artık bu.
Dün dediğim gibi artık olayım bu, bıraktım her şeyi geri...
Anneler Günü şenliği
Tüm hafta sonu Bebek Parkı eğlenceye doyacak. Tüm ekip oradayız, tanışmak ve sıkı sıkı sarılmak için okurlarımızı bekliyoruz.
Sabah 11.00’de kitabımın imza günü var. Bir sürü etkinlik, eğlence, konser ve çocuklara boool boool hediyeler, sürprizler var. Bekliyoruz gelip çimenlere yayılıp eğlenmek isteyen anneleri ve çocuklarını...
Kızım 10 aylık oldu...
Prensesim 10 aylık oldu. Ağzından pıtır pıtır kendi dilinde sözcükler dökülüyor. Biz anlıyoruz, “bak, su, top, anne, baba, abi, mama, meme, gel gel, ver ver...” diyor. Kokluyorum ama asıl içimi çok yakında kucağıma alacağım Rüzgar’ın bebek kokusunu bekleme heyecanı bastı, zaman bir türlü geçmiyor.
Çoook mutluyum çok!
Dün sabah bizim şenlik için evden çıkarken giyindim, makyaj yaptım, Kaila yanıma geldi, yerde öpüşmeye başladık. Baktım aşkım dakikalardır aynı yerde oturuyor, beni izliyor. Bir de almış eline makine, resimlerimizi çekiyor. Gözünde şunu gördüm: “Ben sana aşığım”
Sabah ben Bebek’e geldim ve sms attım. “Aşkım bu sabah anladım ben, şişko da olsam, şiş de olsa bir yerlerim, sen bana aşıksın” yazdım. Cevap şöyle geldi: “Hahhh be sonunda salak şey açıldı mı algılama antenlerin...”
Durumlar işte böyle, herkes beni görüp “Ne iyisin, ne güzel, top yutmuş gibisin, kalçalar nasıl böyle kaldı, aaa arkadan hiç hamile olduğun anlaşılmıyor, keşke ben de hamile iken böyle olsam” diyor ama hamileyken insan çook çirkin hissediyor kendini...
Pınar ben
Keyifli!
3 çocuk ile kutluyor bu yıl Anneler Günü’nü...

Haberin Devamı

Su için, güzelliğinize güzellik katın

Haberin Devamı

Sıcak havalarda vücudun sağlığını korumak ve canlılığını sürdürebilmek için günde 10-12 bardak su tüketmek gerekiyor. Suyun metabolizmanın düzenlenmesine katkısı olduğunu da unutmamak gerek.

Sağlığın korunması ve canlılığın sürdürülebilmesi için gereken en önemli maddelerden birinin su olduğunu vurgulayan uzmanlar, vücudun yüzde 55-75’lik kısmını suyun oluşturduğunu, suyun metabolizmanın düzenlenmesinde ve vücuttaki tüm reaksiyonlarda görevli olduğunu belirtiyor.
Gün boyu içilecek 2 litre suyun, enerji oluşumunu artıracağı ve zayıflamaya yardımcı olacağı, besin maddeleri ve oksijeni taşıyarak organ ve dokuları koruyacağını bildiren uzmanlar konuyla ilgili şu bilgileri veriyor:
“Aç karnına içilen su, organizmayı zararlı toksin maddelerden arındırıyor. Bağışıklık sisteminin görevini yapabilmesi için su gerekiyor. Bu özelliği ile zinde ve dinç kalmada yardımcı oluyor. Cildin nem ve elastikiyetinin düzenlenmesinde rol oynayan su, kadınların korkulu rüyası haline gelen selülit oluşumunun önlenmesinde ilk sırayı alıyor. Su, emziren kadınlarda, süt üretimini artırıyor.”
Susamayı beklemeyin
Sıcak havalarda vücut sıcaklığını düzenleyici olarak çalışan suyun gün içinde 10-12 bardak tüketilmesi, su içmek için susamanın beklenmemesi gerektiği vurgulanıyor.
Selülitin oluşumunun önlenmesinde önemli rol oynayan su, zayıflamaya yardımcı oluyor, besin maddeleri ve oksijeni taşıyarak organ ve dokuları koruyor.
Vücut özellikle geceleri su almadığı için, sabahları uyanınca hemen bir bardak su içilmesi gerekiyor. Öğle ve akşam yemeklerinden önce içilecek bir bardak su, iştahı bastırıp mideyi dolduruyor ve sindirime iyi geliyor.
Spor yapmadan önce içilen bir bardak su da yine metabolizmayı çalıştırırken, kas glikojeninin tükenmesinin önüne geçiyor. ıdrarla zararlı maddelerin atılmasını sağlayan su, tükürük ve mide salgısında bulunarak, besinlerin sindirilmesinde görev alıyor. Hücre ve kas dokularını güçlendiriyor. Zararlı maddeleri dokulardan uzaklaştıran su, ayrıca cildi gerginleştirip parlaklık kazandırıyor.

Haberin Devamı

212 ıstanbul Street Cup’s heyecanı

Milli basketbolcular Kemal ve Kerem Tunçeri’nin organizasyonu ile gerçekleşecek olan 212 ıstanbul Street Cup’s 2010, 8 Mayıs-6 Haziran günleri arasında 212 ıstanbul Power Outlet’te başlıyor! 212 ıstanbul Street Cup’s 2010’da, her hafta sürpriz yıldız basketbolcular takımlara destek verecek. Ayrıca izleyiciler, Kerem Tunçeri’den imzalı Real Madrid formasına sahip olma şansını da yakalayacak.
Adres: Mahmutbey Merkez Mah. Taşocağı Cad. No:5 34217 Bağcılar - ıstanbul Tel: (0212) 444 4 212

Iron Man 2

Jon Favreau’nun yönettiği ve Robert Downey Jr, Gwyneth Paltrow, Don Cheadle ile Scarlett Johansson’un oynadığı “Iron Man 2”, UIP Filmcilik tarafından vizyona çıkarıldı. Filmin konusu şöyle: Milyarder mucit Tony Stark’ın, zırhlı süper kahraman Iron Man olduğu tüm dünya tarafından bilinmektedir. Teknolojisini orduyla paylaşması için hükümetten, basından ve halktan baskı gören Tony, bilginin yanlış ellere geçmesinden korktuğu için Iron Man zırhının sırrını açıklamak istemez... Çocuklarıyla sinema keyfi yapmak isteyenler için güzel bir film.

ıkiz ailelerine rehber kitap

Haberin Devamı

Çocukların uykuları konusunda ABD’nin en güvenilir uzmanlarından birisi olan Dr. Marc Weissbluth, ikizlerin uyku eğitimi üzerine yeni bir kitap yazdı. Böylece, anne ve baba da dahil olmak üzere herkes dinlenmiş olabilecek. ıkizleri olanların ve daha çok çocuğa bir kerede sahip olanların bir yandan mutluluğu artarken, öte yandan uykusuzlukları da artar. “Sağlıklı Uyku Alışkanlıkları ve Mutlu ıkizler” kitabıyla, Weissbluth, ebeveynlere, denenmiş, işe yarayan uyku eğitim yöntemlerini açıklıyor.
Gün Yayıncılık

Anneler Günü’ne özel atölye

Sakıp Sabancı Müzesi’nde Anneler Günü’ne özel “Annem, Fırçam, Mürekkebim” başlıklı bir atölye çalışması düzenlenecek. Çalışmaya, annelerine kalıcı ve anlamlı bir hediye vermek isteyenlerin yanı sıra, çocuklarıyla güzel saat geçirmek isteyen anneler de katılabilecek.
 Etkinlik kapsamında önce Osmanlı, Uzakdoğu ve Latin güzel yazı sanatlarını tanıtan “Fırça ve Kalemin ızinde Sınırları Aşmak - Doğu ve Batı Yazı Sanatından Seçmeler” sergisi gezilecek. Ardından atölyeye geçilerek, fırça ve mürekkeple, anneler için en güzel sevgi sözleri kağıt üzerine aktarılacak.
Katılım: (0212) 277 22 00 / 137

Haberin Devamı

Geleneksel Anneyiz.Biz şenliği’nin ikincisi başladı

8 ve 9 Mayıs’ta sizleri ve çocuklarınızı Bebek Türkan Sabancı Parkı’nda devam eden şenliğimize davet ediyoruz. Bu yıl ikincisi gerçekleşen Anneyiz.Biz şenliği’nde çocuklarınızla birlikte eğlenceye doyacaksınız. Bebek Türkan Sabancı Parkı’nda yarışmalar, aktiviteler ve konserlerle muhteşem bir Anneler Günü etkinliği sizleri bekliyor. Hepiniz şenliğimize davetlisiniz.

Yazarın Tüm Yazıları