Dilek Doğan'ın ailesi konuştu

Güncelleme Tarihi:

Dilek Doğanın ailesi konuştu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2015 11:26

İstanbul Sarıyer Küçükarmutlu'da geçen ay baskın yapılan bir evde polisin silahıyla vurulan ve 1 hafta sonra can veren Dilek Doğan'ın (24) anne ve babası konuştu: "Kızımı bir polis öldürdü ama o, vurulmadan 10 gün önce bir polis cenazesinde tabut başında babası için ağlayan çocuğa üzülüp gözyaşı dökmüştü"... Kızını rüyasında gördüğünü söyleyen anne Aysel Doğan, “Kızım, ‘Burada her şey var anne. Çiçekler var, meyveler, sebzeler var’ dedi, sonra gitti'' dedi. Babası Mehmet Doğan ise "Kızımı yıkadılar definden önce. Saçlarını kurutturdum üşümesin diye. İyice kuruttular, annesi de ördü güzelce. Çok severdi saçlarını. Ellerine kına yaktık. Sırtına da battaniye koyduk toprağın sertliği acıtmasın diye. Aslında Dilek kendi yorganıyla çok rahat yatardı ya, o acıyla kendi yorganını koymayı akıl edemedik işte" diyerek acısını anlattı.

Haberin Devamı

İstanbul Sarıyer Küçükarmutlu’daki DHKP-C operasyonunda bir evde polis tarafından göğsünden vurulan ve 1 hafta sonra yaşamını yitiren Dilek Doğan’ın (24) 20 yılını geçirdiği yas evinde anne ve babası açıklamalar yaptı.

Habertürk Gazetesi'nden Ümran Avcı'nın haberine göre, anne Aysel Doğan, “Kızımı bir polis öldürdü ama o, vurulmadan 10 gün önce bir polis cenazesinde tabut başında babası için ağlayan çocuğa üzülüp gözyaşı dökmüştü” dedi.

Dilek Doğanın ailesi konuştu

"BURADA HER ŞEY VAR ANNE"

Maddi yetersizlik nedeniyle üniversiteyi kazanan ancak okuyamayan kızı Dilek’in, bir giyim mağazasında çalıştığını ve maaşıyla hem kardeşini okuttuğunu hem de evlenen ağabeyi için çektiği krediyi ödediğini dile getiren anne Doğan, “Kendine ayırdığı 50 lirayı da yol parası olarak harcıyordu” diye konuştu.

Haberin Devamı

Kızını rüyasında gördüğünü söyleyen anne Aysel Doğan, “Kızım, ‘Burada her şey var anne. Çiçekler var, meyveler, sebzeler var’ dedi, sonra gitti. Kızımı gördüm ya, bugün daha iyiyim” ifadesini kullandı.

Baba Mehmet Doğan ise kızıyla son vedasını ise şu sözlerle anlattı:
"Kızımı yıkadılar definden önce. Saçlarını kurutturdum üşümesin diye. İyice kuruttular, annesi de ördü güzelce. Çok severdi saçlarını. Ellerine kına yaktık. Sırtına da battaniye koyduk toprağın sertliği acıtmasın diye. Aslında Dilek kendi yorganıyla çok rahat yatardı ya, o acıyla kendi yorganını koymayı akıl edemedik işte."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!