Dilan'ın elinde molotof mu sirke mi vardı?

Güncelleme Tarihi:

Dilanın elinde molotof mu sirke mi vardı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2013 00:00

İstanbul'daki 1 Mayıs olaylarında kafasından yaralanarak bir süre komada kalan ve İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun "militan" dediği 17 yaşındaki Dilan Alp'in resmi suç kaydı çıkmazken; İstanbul Emniyet Müdürlüğü, Dilan'ın 1 Mayıs’ta elinde molotof kokteyli ile görüntülendiğini açıkladı. Buna karşın özel bir televizyon kanalının kamera görüntülerine göre ise Dilan'ın elindekinin sirke olduğu iddia edildi.

Haberin Devamı

Hürriyet'e bilgi veren emniyet kaynakları, Dilan Alp hakkında hiçbir resmi "suç kaydı" bulunmadığını söylediler.
Aynı kaynaklara göre, Dilan Alp hakkında bir dönem "dergi dağıtmaktan" kayıt tutulmuş.

KILIÇDAROĞLU, DİLAN'IN BABASINI ARADI

DİLAN'A AİT OLDUĞU AÇIKLANAN GÖRÜNTÜLER

Alp'in Emniyet'teki kayıtlarında şu unsurlar yer alıyor:
"Yasadışı Türkiye Devrim Partisi üyesidir.", "Söz dergisini dağıttığı belirlenmiştir..."

Emniyet kaynaklarına göre Alp, bugüne kadar hiçbir "şiddet içerikli eyleme" de katılmış değil. Buna ilişkin bir kayıt bulunmuyor. 

Dilanın elinde molotof mu sirke mi vardı
Emniyet genelgesi gaz kullanımı için ne diyor?
Emniyet Genel Müdürlüğü'nün "toplumsal olayları önleme" ile ilgili genelgesinde ise "gaz fişeklerinin doğrudan insan vücudunu hedef alacak biçimde atılmayacağı" maddesi bulunuyor.Emniyet'in gaz kullanımına ilişkin genelgesinde şu unsurlar var...
Detayı için tıklayınız
VALİ NE DEMİŞTİ?

 
İstanbul Valisi Mutlu, Dilan Alp hakkında dün "Dilan adlı kızımız da yaralıdır. Dilan örgüt üyesidir, marjinal grup üyesidir. Biz de kayıtları vardır. Çatışma içindedir. Tam bir radikal mensuptur" diye konuşmuştu.

Haberin Devamı

"Yaptığımız hiçbir eksik ve yanlış işlem yoktur" diyen Mutlu, "Dünyanın ne kadar mahkemesi varsa, ülkemizde ne kadar mahkeme varsa müracaat edilebilir. Aldığımız karar kendi vicdanımda fevkalade doğrudur" ifadesini kullanmıştı.

Alp'in babası Ali Ekber Alp ise Vali Mutlu'nun açıklamasına tepki göstererek, "Araştırsınlar. Kayıtlardan çıkmayınca tükürdüğünü yalayacak mı Vali?" demişti.

EMNİYET: BU GÖRÜNTÜLERDEKİ KIZ DİLAN


İstanbul Emniyet Müdürlüğü Dilan Alp'le ilgili  bugün şu açıklamayı yaptı: "Beyoğlu İlçesi Tarlabaşı Bulvarı’nda yaralandığı, Bahçelievler Medikal Park Hastanesi’nde tıbbi müdahalenin yapılmadığı, müşahade altında tutulduğu, şu an durumunun iyiye gittiği, HDK bileşenlerinden Türkiye Gençliği üyesi olduğu, olaylar sırasında polise taş, sopa ve sapan ile saldırıda bulunan ve sonrasında gözaltına alınan şahsın Söz Dergisi (TDP Türkiye Devrim Partisi) ile birlikte hareket ettiği, yaralanması sonucunda örgütler tarafından sahiplenildiği, yakın zamanda örgüt içerisinde faaliyet yürütmeye başladı."

MERAL DÖNMEZ'E AİT OLDUĞU AÇIKLANAN GÖRÜNTÜLER

Yaralanan ikinci genç kız Meral Dönmez'le ilgili açıklama ise şöyle:  “Okmeydanı’nda yaralandığı, Bahçelievler Medikal Park Hastanesi’nde pansuman haricinde tıbbi müdahale yapılmadığı, müşahade altında tutulduğu, şahsın DHKP-C örgütü içerisinde faaliyet yürüttüğü, örgüt üyesi olmak suçundan yargılandıkları, mahkemece 6 yıl 8 ay hapis ile cezalandırıldığı, cezaevinde 12 ay yattıktan sonra tahliye edildiği, tahliyesinin ardından İstanbul’da Gençlik Federasyonu içinde sorumlu düzeyde faaliyet yürütmeye devam ettiği, 2008 yılı içerisinde Kocaeli Gençlik Derneği içerisinde örgütsel faaliyetlere başladığı, Kocaeli’de bulunduğu süre içerisinde örgüt adına birçok eyleme katıldığı, 2011 yılı içerisinde ilimizde sırasıyla Armutlu mahalli alan yapılanması ve Yürüyüş dergisi içerisinde faaliyet yürüttüğü, 3 Aralık 2011 tarihinde Kocaeli’de Gençlik Federasyonu tarafından füze kalkalı ile ilgili sürdürülen çadır eylemine destek vermek amacıyla Gülşah Işıklı(Polis memuru Zekeriya Yurdakul’u şehit eden Sultan Işıklı’nın ablası) ile birlikte gerçekleştirdikleri işgal eylemi nedeniyle tutuklandığı, Gençlik Federasyonu’na 14.03.2013 günü yapılan operasyonda yakalanan şahıslar arasında yer aldığı ve sonradan serbest bırakıldı."

Haberin Devamı

MOLOTOFA KARŞI SİRKE ŞİŞESİ TAŞIYORDU İDDİASI

Bu açıklamaya rağmen FOX TV kameraları tarafından yakalanan o görüntüye yakından bakıldığında, şişenin molotofkokteyli değil, sirke olduğu iddia edildi. Sirke genelde yoğun biber gazına karşı kullanılıyor.

Saynur Tezel’in programına çıkan Vali Mutlu, polisin çektiği görüntüleri izlettirerek, Dilan Alp’ın elindeki şişenin molotofkokteyli olduğunu iddia edip şunları söyledi:  “Bakın marjinallerin gösteri alanına döner dedim, şiddet gününe dönüşür dedim, işçi kardeşlerimi provoke ederler dedim. Bütün bu yaralıların, Dilan’ın, Meral’in yaralanmasının nedeni onları provoke edenlerdir. Onlara bu çağrıları yapanlardır. Dilan’a neyin isabet ettiğine ilişkin net bir şey yok. Bahçelievler’de oturan çocuk Tarlabaşı’nda ne geziyor. Biz izin vermedik, gel demedik, kim dedi? Biz çocuklara acıyoruz ve seviyoruz. Doğru olanı yapan bir idareciyim. Faşist ithamını kabul etmem, susacak da değilim söyleyeyeyim. Gönlü yufka bir valiyi nasıl faşist diye itham edersiniz? Burada Dilan'ın eline molotofkokteyli verenler suçludur.”

Haberin Devamı

Dilanın elinde molotof mu sirke mi vardı
Dilan Alp'in 1 Mayıs'ta çekildiği açıklanan görüntüleri.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!