Diktatörlük olsa yüzde 90 yapardık

Güncelleme Tarihi:

Diktatörlük olsa yüzde 90 yapardık
Oluşturulma Tarihi: Nisan 28, 2017 20:46

BAŞBAKAN Binali Yıldırım, CHP’nin referandum sonuçlarını uluslararası alan dahil yargıya taşıma girişimine, “Ne AİHM ne AYM ne de başka bir mahkeme milletin verdiği kararı değiştiremez” tepkisini verdi. Yıldırım, siyasi geleceğiyle ilgili de, “Komik olan şu ki ana muhalefet lideri benim görevden olmamam için kampanya yürüttü. Ben bir şeyler yapmak için bir yol bulabilirim” dedi.

Haberin Devamı

1970’LERDEN BERİ ARKADAŞIZ

Yıldırım, ileride Cumhurbaşkanı Yardımcısı olup olmayacağı sorusuna karşılık, hayatında uzun süreli planlarının olmadığını belirtti. Yıldırım, şu an bir sonraki seçimlere kadar Cumhurbaşkanı ile ülkeyi yönetme sorumluluğuna sahip olduğunu anımsatarak, ileride ne olacağını bilmediğini söyledi. Yıldırım, “(Cumhurbaşkanı Erdoğan ile) Biz 1970’lerden beri arkadaşız. Birlikte birçok şey yaptık. Sonunda da öyle ya da böyle birlikte olacağız” dedi. Yıldırım, BBC World’e verdiği röportajda özetle şunları söyledi: “Referandumla ülkenin ‘diktatörlüğe ve tek parti yönetimine’ gittiği eleştirileri çok acımasız. Diktatörlük olan yerde seçim, siyasi partiler olur mu? Diktatörlük olsaydı orana da kendimiz karar verirdik. Yüzde 80-90 uygun bir oranda bu işi yapar aradan çıkardık. Halbuki Cumhurbaşkanımızın doğduğu ve oturduğu Üsküdar’da ‘hayır’ oyları önde çıktı. Benim milletvekili olduğum İzmir’de ‘hayır’ oyları önde, İstanbul’da da aynı, büyük şehirlerin birçoğunda da aynı.

Haberin Devamı

Türkiye’de bugün AB’ye girip girilmemesi için referandum yapılsa ‘hayır’ çıkacağını düşünüyorum. Bunun sebebi de, kampanya süresince bazı Avrupa ülkelerinin açık taraf olması.

BAKMADAN GEÇME!