Dikmen’de ‘çok katlı’ tepki

Güncelleme Tarihi:

Dikmen’de ‘çok katlı’ tepki
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 2017 14:53

Dikmen Harbiye Mahallesi’nde 4 katlı binaların bulunduğu Şehit Alaattin Yakupoğlu Sokak’ta 4 bin metrekarelik sosyal-kültürel alanın, konut alanına çevrilmesi mahallelinin tepkisine neden oldu.

Haberin Devamı

Şehit Alaattin Yakupoğlu Sokak’ta 2848 ada 16 parselde bulunan 4 bin 197 metrekare büyüklüğündeki alan, 13 Ekim 2015 tarihli ve 2055 sayılı Büyükşehir Belediye Meclisi kararıyla, sosyal kültürel alandan konut alanına dönüştürüldü. Söz konusu parselde emsal 1,6 olarak belirlenip, yükseklik serbest bırakıldı.
Karardan habersiz olan çevre sakinleri, parselde inşaat öncesi zemin etüdü çalışmaları başlayınca durumun farkına vardı.
Bölge sakinleri duruma tepki gösterirken, Büyükşehir’in aldığı karara karşı çıkan bazı vatandaşlar da yürütmeyi durdurma davası açtı.

CHP’Lİ ÜYELERE ‘OYBİRLİĞİ’ ELEŞTİRİSİ

Önceki gün mahallede toplanan vatandaşlar, tamamı 4 katlı binalardan oluşan mahalleye çok katlı bina yapılmasını istemediklerini dile getirdi. Mahalle sakinleri, “Araç park sorunu yaşanacak, buradaki binaların zaten otoparkı yok. Gökdelen yapacak güneşimizi engelleyecekler. Onlar rantını götürüp buradan gidecekler, bizler de o binaların bu sokağa getirdiği zorluklarla yaşayacağız. 17 katlı iki göldelen yapılsa yaklaşık 180 daire eder. Getireceği nüfus yoğunluğunu bu bölge kaldırmaz, bize burda yaşam hakkı kalmayacak” dedi. Söz konusu arsanın yeşil alan olduğuna vurgu yapan bazı vatandaşlar ise, CHP’li Meclis üyelerini eleştirerek, “CHP Genel Başkanı imar rantlarıyla ilgili geçtiğimiz günlerde konuşma yaptı. Buradaki karar oybirliğiyle alınmış, Büyükşehir’deki CHP meclis üyeleri de el kaldırmış” sözleriyle eleştirdi.

İMAR PLANI YÖNETMELİĞE AYKIRI İDDİASI

Haberin Devamı

Aynı zamanda şehir plancısı olan mahalle sakinlerinden Şibayi Tunsavul, ise şöyle konuştu: “İlginç bir plan değişikliğiyle burası konut alanına dönüştürülmüş. Meclis kararında Dikmen dölgesinde konut alanına ihtiyaç olduğu belirtilmiş, hem de oybirliğiyle karara varılmış. 17-21 kat arasında bir inşaat yapılacağını duyduk. Bir yandan Dikmen Vadisi, bir yandan Öveçler Vadisi manzaralı rezidans yapacaklarmış. İnşaat ruhsatı aşamasına gelinmiş. Burası imar yönetmeliğine aykırıdır, planda tüm cephelerden yapı yaklaşma mesafesi 5’er metre verilmiş. Yönetmelikte bunun yüksekliğin yarısı kadar olması belirtiliyor. Buraya 20 katlı bir bina dikecekse bunun 25 metre olması gerekiyor. Büyükşehir kendi yönetmeliğine aykırı bir imar planı geçirmiş.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!