Dikkat! Trafik cezanız olabilir

Güncelleme Tarihi:

Dikkat Trafik cezanız olabilir
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2016 14:47

Kural ihlalleri, OGS, HGS geçişleri gibi pek çok ihmal trafik cezası kesilmesine neden oluyor. Peki, trafik cezanızın olup olmadığını nasıl öğrenebilirsiniz?

Haberin Devamı

En sık karşılaşılan problemlerden biri olan trafik cezaları dikkatli takip edilmezse katlanan ödemeler olarak geri dönüyor. Kural ihlalleri, OGS, HGS geçişleri gibi pek çok ihmal trafik cezası kesilmesine neden oluyor. Trafik cezalarını kontrol etmek ve trafik sicili hakkında bilgi sahibi olmak ise teknolojinin sayesinde eskisinden daha rahat. Artık online olarak trafik cezalarını sorgulayabiliyor varsa trafik borcunuzu ödeyebiliyorsunuz.

Dikkat Trafik cezanız olabilir

Görsele tıklayarak doğrudan sorgulama ekranına ulaşabilirsiniz...

TRAFİK CEZASI SORGULAMA NASIL YAPILIYOR?

Trafik cezası sorgulaması için Emniyet Genel Müdürlüğü'nün web sitesine girebilirsiniz. Aynı şekilde e-devlet üzerinden de EGM'ye bağlanarak trafik cezası sorgulama linkini seçebilirsiniz. EGM sitesinde de trafik cezası sorgulama başlığına tıklayarak gerekli bilgileri doldurmalısınız. Bu bilgiler;

  • Ad
  • Soyadı
  • TC Kimlik Numarası
  • Doğum yılı ile ilgili bilgiler

 

Haberin Devamı

gibi doldurulması gereken alanlardır. Bu bilgileri doğru bir şekilde doldurduktan sonra sayfanın hemen altında yer alan "Doğrula" butonuna tıklamalısınız. Böylece sisteme giriş yapmış oluyorsunuz.

Karşınıza yeni bir sayfa açılacak ve alttaki linklerden birini seçmeniz istenecek;

  • Araç plakasına yazılan cezayı sorgulama
  • Sürücü belgesine yazılan cezayı sorgulama
  • Tüzel kişi cezası sorgulama
  • Otoparka çekilen aracı sorgulama

 

Bu bölümlerden size uygun olanı seçerek borcunuzu sorgulatmaya başlayabilirsiniz.

Eğer araç plakasına yazılan cezayı sorgulamak istiyorsanız tescil belge seri numarası ve plaka numarası gibi bilgileri doğru bir şekilde girmelisiniz. Eğer sürücü belgesine yazılan cezayı sorgulamak isterseniz nüfus cüzdanınızın harf ve seri numarası, TC kimlik numaranızı sisteme girmelisiniz. Otoparka çekilen araç bilgilerini öğrenmek için plaka numarası, tüzel kişi trafik cezası sorgulama için ise vergi numarasını sisteme girerek cezanız olup olmadığını öğrenebilirsiniz.

Dikkat Trafik cezanız olabilir

Haberin Devamı

Görsele tıklayarak doğrudan ödeme ekranına ulaşabilirsiniz...

TRAFİK CEZASI ÖDEME NASIL YAPILIYOR?

Eğer sorgulama sonucunda cezanız var ise EGM'ye direkt başvurarak veya internet üzerinden borcunuzu ödeyebilirsiniz. İnternet üzerinden borcunuzu ödemeyi tercih ederseniz Vergi Dairesi web sitesine girmelisiniz. Giriş yaptığınız sayfanın sağ tarafında "Motorlu Taşıtlar Vergi Dairesi" butonuna tıklayınız. Karşınıza çıkacak seçeneklerden "Motorlu Taşıt Sorgulaması ve Kredi Kartı ile Ödeme" seçeneğini seçiniz. Bilgilerinizin girilmesi istenen sayfada sırası ile;

  • Plaka bilgisi
  • TC Kimlik No veya Vergi No
  • Tescil tarihi gibi bilgileri doldurarak "Tamam" tuşuna basınız. Borç tutarını kredi kartınız ile gerçekleştireceğiniz işlemle ödeyebilirsiniz.

BAKMADAN GEÇME!