Dikkat çöpten bikini çıkabilir

Tekstilde geri dönüşüm olur mu, bikiniyi kutuya atarsan alttan yenisi çıkar mı? Kafam karışık!

Haberin Devamı

Tuğçe Kazaz, İtalyan firması Calzedonia için çalışmaya başladı. Çekimler yaptırıyor, röportajlar veriyor. İlginç etkinliklere de katılıyor bu arada. Mesela ‘Yeşil Moda’ diye tanımlanan, tekstilde geri dönüşüm akımı etkinliği. Davete gelen ünlüler, yanlarında getirdikleri eski mayo ve bikinilerini dönüşüm kutularına attılar. Ben, yukarıdan atılan bikinilerin, alttan yenilenmiş olarak çıkacağını düşünmüştüm. Ama teknoloji henüz o kadar gelişmemiş. Dönüşümün tamamlanması için, parayı bastırıp, yenisini almanız gerekiyor. Ama kadınlara 12, erkeklere 7 lira indirim yapıldığını söyleyebilirim. Fakat bugünlerde, Nişantaşı ve Etiler civarında çöpleri karıştırmayı göze alırsanız, bikini veya mayo parası vermekten yırtabilirsiniz.

Ajda Kıbrıs’ta koşacak

Haberin Devamı

Ünlü sanatçıların, kaldıkları otelde neler istediklerini herkes merak eder. Çoğu da tuhaf isteklerdir bunların. Bu haftanın istek haberi Ajda Pekkan’dan geldi. Kıbrıs, Savoy Ottoman Palace’ta kalıp 19 Mayıs’ta sahneye çıkacak Pekkan. ENBE Orkestrası da sanatçıyla birlikte. Ajda, otel yönetiminden sadece bisiklet ve koşu bandı istemiş. Anlayacağınız, Süperstar Kıbrıs’ta bisiklete binip koşacak. Ama odasında. Kalan enerjisini de sahnede harcayacak. Otel de hayli ilginç. Tam anlamıyla klasik Osmanlı tarzını yansıtacak şekilde döşenmiş. Bir çeşit, ‘Muhteşem Yüzyıl Oteli’... Ayrılırken, hesaba itiraz edenlerin kellelerinin vurulup vurulmadığını henüz öğrenemedim. Ama, kalmaya karar verirseniz, yanınıza en azından bir hançer almanız faydalı olabilir.

Hermes’in içinde gezinti

Her genç kadının rüyalarına giren Hermes marka çantanın Kelly modeli, dev bir simülasyon salonuna dönüştürülmüş, ülke ülke gezdiriliyor. Geçen hafta sıra İstanbul’daydı. 3.5 metre eninde, 2.5 metre boyunda Kelly’yi karşılarında gören kadınların, bayılmamak için birbirlerine tutunmaları ilginçti. Çantanın içi, uçak similatörü gibi düzenlenmişti. İçeri giren kadınlara, üç kısa film seyrettirildi. ‘Davetkâr’, ‘Zevk Dolu’ ve ‘Baştan Çıkarıcı’. İsimlere bakıp erotik zannetmeyin. Hermes’in verdiği duyguların kelimelere dökülmüş hali bu. 20 santim boyundaki  Hermes’in bile bazı kadınları ne hale getirdiğini düşünürsek, bu dev çantayı görenlerin durumunu siz tahmin edin artık.

Haberin Devamı

Sultanahmet’e parayla gitmek

Pazar günleri, İstanbul’da Tarihi Yarımada civarında dolaşıyorsanız, her an polis çevirebilir. Korkmayın, ceza yemiyorsunuz. Anket doldurtup bırakıyorlar. Birkaç trafik polisi, yanlarında zabıtalar, anket ekibi kurmuşlar. Sorular, Tarihi Yarımada ile ilgili. Yakında, şehrin bu bölümüne giren araçlar, para ödeyecek. Londra’dan kapmışlar fikri. “Uygun mu?” diye halkın görüşünü soruyorlar. Minibüsler şu anda çaktırmadan girip çıkıyor. Onları da engelleyeceklermiş. 5 lira otopark parası vermemek için, ağaca bile park eden halkım, bu uygulamadan tedirgin olur. Eğer paralı uygulama gerçekleşirse, Tarihi Yarımada’nın şehrin en tercih edilen huzur noktalarından biri haline geleceğinden eminim.

Haberin Devamı

Düğmenin sergisi olur mu

Olur. Bence daha önce görmediniz. En azından Türkiye’de. Çünkü Türkiye’nin ilk düğme sergisi iki gün önce açıldı. Tam 2 milyon düğme içinden seçilmiş 50 binden fazla düğme, Saint-Michel Lisesi’nde (Şişli) sergileniyor. İlginizi çeker mi bilemedim fakat bir ilke şahit olmak değişik gelebilir.

Yazarın Tüm Yazıları