Dikkat çeken Çarşamba’nın tesadüfü 

Güncelleme Tarihi:

Dikkat çeken Çarşamba’nın tesadüfü
Oluşturulma Tarihi: Nisan 07, 2017 17:02

PARİS’te PKK’lı Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Söylemez’in Ömer Güney tarafından öldürülmesini konu alan sinema filminin çekimlerine başlandı.

Haberin Devamı

Fransa ve Ukranya’da çekimlerin yapılacağı filmin yapımcılığını Salih Aksu, Yönetmenliği Serdar Yıldırım, ın yaptığı filminin başrol oyuncusu Ali Şentürk.  Yönetmen Serdar Yıldırım, “Pariste Çarşamba” adlı sinema filminde suikastte gözde kaçanları beyaz perdeye yansıtacaklarını belirtirken, Dünya ve Türkiye gündemini sarsan cinayet ile olayların Çarşamba gününe denk gelmesine dikkat çekti.

PARİS’TE PKK’LI KADINLARA SUİKAST

Fransa’nın başkentti Paris’te 09 Ocak 2013 tarihinde Ömer Güney, PKK’lı Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Söylemez’i bulundukları ofiste öldürmüştü. Güney’in Türkiye ile bağlantıları ortaya çıkmış, suikastlerden 19 gün önce Ankara’ya geldiği belirlenmişti. Tutuklanan Güney, duruşmasına 36 gün kala cezaevinde ölürken, Türkiye’deki bağlantıları ise deşifre edilemedi. Güney’in Türkiye’de kimlerle görüştüğü, cinayet talimatlarını kimen aldığı açığa çıkmadı.

Haberin Devamı

BEYAZ PERDEYE TAŞINIYOR

Paris suikatsleri “Pariste Çarşamba” adıyla beyaz perdeye taşınıyor. Yönetmenliği Serdar Yıldırım ve senaristliğini ise Burak Akyol’un yaptığı filmin çekimlerine başlandı.  “Mum Sönmedi” ve “Mahkumiyet” filmleriyle tanınan yönetmen Serdar Yıldırım, Fransa ve Ukranya’da çekimlerin yapılacağı, suikastte gözde kaçanları beyaz perdeye yansıtacaklarını söyledi. Yıldırım, “Türk sinemasının ya gişe yapmaz zarar edersek kaygısıyla komedi filmlerine boğulduğu şu son yıllarda, izleyiciye farklı konular ne olabilir diye düşünürken senaristimiz, yapımcımız ve ben acaba bir suikast filmi çeksek nasıl olur diye sorgulama yaptık. Son 50 yıllık Google taramalarından elde ettiğimiz konuları eleyerek bu suikasti belirledik. Yaşanmış bir hikaye, yönetmen olarak sosyolojik işler çekiyorum, bu öykü de ender bir olay. Film önce yurtdışında yayınlayıp ardından da festivallere göndereceğiz” dedi.

Dikkat çeken Çarşamba’nın tesadüfü


ÇARŞAMBA’NIN LANETİ

Yönetmen Serdar Yıldırım, Türkiye ve Dünya gündemini sarsan cinayet, suikast ve saldırıların “Çarşamba” gününe denk gelmesine de dikkat çekti. Yıldırım,“17 Şubat 1993 Çarşamba, Jandarma Komutanı Orgeneral Eşref Bitlis suikastı... 24 Ocak 2001 Çarşamba, Diyarbakır Emniyet Müdürü Gaffar Okkan şehit edildi... 18 Aralık 2002 Çarşamba, Ankara Üniversitesi öğretim üyesi Doktor Necip Hablemitoğlu evinin önünde öldürüldü…

Haberin Devamı

9 Haziran 2004 Çarşamba, Köln Keup Caddesi katliamı, 22 yaralı… 17 Mayıs 2006 Çarşamba, Danıştay’a düzenlenen saldırıda Danıştay Daire Üyesi Mustafa Yücel Özbilgin öldürüldü… 25 Mart 2009 Çarşamba, BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu bindiği helikopterin düşmesi sonucu, yaşamını yitirdi...Ve 09 Ocak 2013, yine bir kanlı Çarşamba, yer Paris Fransa, hedef de PKK’lı  Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Söylemez” diyerek Çarşamba’nın tesadüfüne vurgu yaptı.

 

BAKMADAN GEÇME!