Dikili'nin kent güncesi hazırlandı

Güncelleme Tarihi:

Dikilinin kent güncesi hazırlandı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2017 14:56

Dikili'nin kent güncesi hazırlandı

Haberin Devamı

İZMİR'in Dikili ilçesinin geçmişinden geleceğine ışık tutması amacıyla 'Dikili Yakamozları' adlı eser yayınlandı.

Dikili'nin tüm değerlerini anlatan yazılı bir eser yaratma hedefi ile yola çıkan Dikili Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, 'Dikili Yakamozları' isimli eseri ortaya çıkardı. Dikilili eğitimci ve yazar Bekir Özgen'in koordinatörlüğünde başlatılan çalışmaya 51 sanatçı ve akademisyen de destek verdi. Kitabın kent tarihinin ilkleri kadar, ülke tarihinin de ilkleri arasına girecek önemli bir yapıt olduğunu savunan Dikili Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdür Vekili Güney Taner Şen, "Biz kentimizi çok seviyoruz ve müdürlük olarak önümüzdeki süreçte de sanat dolu, kültürel etkinlik dolu çalışmalarımıza tüm hızıyla devam edeceğimizi ifade ediyorum" dedi.

Dikili Belediyesi Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirilen Dikili Yakamozları kitabının tanıtım etkinliğinde konuşan CHP'li Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun da, "Sanata ve sanatçıya değer veren, kent kimliğine artı değer katan çalışmaları hayata geçiriyoruz. Bugün bir araya gelmemizi sağlayan bu çalışma da kentimize çok yakışacak bir eser oldu. Profesyonel anlamda resim, fotoğraf, şiir, öykü, anı ve röportajlarla zenginleşen bu güncede, ilçemizi sanatsal yönden anlatan, ilçemizin saklı kalmış güzelliklerini önümüze seren sanatçı dostlarımıza, müdürlük çalışanlarımıza ve bu önemli eserin ortaya çıkmasında büyük emekler veren Bekir Özgen hocamıza ben de gönülden teşekkür ediyorum" dedi.

Dikili sevdalısı sanatçıların da proje ile ilgili duygu ve düşüncelerini ifade ettiği buluşma, Dikili Belediyesi tarafından katılımcılara günün anısına verilen hediyelerin takdimi ile son buldu.

DİKİLİ (İzmir), (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!