Dikilili öğrencilerin, proje geliri Mehmetçik Vakfı'na

Güncelleme Tarihi:

Dikilili öğrencilerin, proje geliri Mehmetçik Vakfına
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2018 13:53

Dikilili öğrencilerin, proje geliri Mehmetçik Vakfı'na

Haberin Devamı

İZMİR'in Dikili ilçesindeki Kıratlı Esin Çağdaş İlkokulu öğrencileri, 'Meclis Manavı Projesi' ile elde ettikleri geliri, Mehmetçik Vakfı'na bağışladı.

Dikili Kıratlı Esin Çağdaş İlkokulu öğrencileri ve okul meclisi, müdür yardımcısı Murat Balaban rehberliğinde 'Meclis Manavı Projesi' geliştirdi. Projeye göre velilerin bağışladığı ve okul öğretmenlerinin kendi ceplerinden aldıkları meyveler ile okul içinde bir manav oluşturuldu. Meyve stantlarının yanına ise bir kumbara konuldu. Yıl boyunca meyve yemek isteyen öğrenciler ise isteğe bağlı olarak yedikleri meyve karşılığında kumbaraya para attı. İki yıldır yürütülen projeyle öğrencilere sağlıklı beslenme alışkanlığı kazandırıldı. Elde edilen gelir ise Mehmetçik Vakfı'na bağışlandı.

Projeyle ilgili bilgi veren müdür yardımcısı Murat Balaban, "İki yıldır yürüttüğümüz bu proje ile okulumuza ambalajlı gıda sokmadık. Öğrencilerimize 1 tondan fazla meyve tüketmelerini sağladık. Böylece öğrencilerimize sağlıklı beslenme alışkanlığı kazandırdık. Geçen yıl elde edilen gelirle 3 sınıfa öğrenci dolabı, karne gününde ise öğrencilere dondurma aldık. Bu yıl ise yine öğrencilerimizin isteği ve okul meclisinin aldığı karar doğrultusunda Afrin'de mücadele eden kahraman askerimize destek olmak için Mehmetçik Vakfı'na bağış yapmaya karar verdik" dedi.

Manavın bir satıcısının bulunmadığını da belirten Balaban, "Öğrencilerimiz mevsimine göre meyvenin üzerinde yazan fiyatı kasaya kendileri bıraktılar. Para üstlerini de kendileri aldılar. Böylece bu projeyle güven ve dürüstlük değerleri de pekiştirilmiş oldu" dedi.

Oben ULU / DİKİLİ (İzmir), (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!