Dikili'de ünlü tenor ile Cumhuriyet coşkusu

Güncelleme Tarihi:

Dikilide ünlü tenor ile Cumhuriyet coşkusu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2017 11:58

Dikili'de ünlü tenor ile Cumhuriyet coşkusu

Haberin Devamı

DİKİLİ Belediyesi tarafından 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama programı kapsamında Dikili Atatürk Meydanı'nda gerçekleştirilen Cumhuriyet Konseri'nde ünlü tenor Aydın Uştuk ve orkestra Allegra sahne aldı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı, Dikili'de gün boyu süren etkinliklerle coşkuyla kutlandı. İlk olarak hastane yolundan başlayıp, Bülent Ecevit Kavşağı üzerinden Atatürk Meydanı'na kadar gerçekleştirilen Cumhuriyet Yürüyüşü ve Fener Alayı'na Türk bayrakları ve Atatürk posterleri ile çok sayıda Dikilili katıldı. Soğuk havaya rağmen kararlılıkla yürüyen Dikililere CHP'li Belediye Başkanı Mustafa Tosun ve eşi Nazan Tosun da eşlik etti. Başkan Tosun, şanlı Cumhuriyetin 94'ncü yılını kutlamaktan büyük onur duyduklarını belirterek, "Mutluyuz, gururluyuz ve kararlıyız. Yaşatılmak istenen tüm karanlıklara inat, 94 yıldır en özel, en güzel bayramımızı coşkuyla, kararlılıkla, birlik ve beraberlik içinde kutluyoruz. Hem de yobazlara, bölücülere, vatan hainlerine, ayakkabı kutusu sevdalarına, ülkeyi parsel parsel satanlara inat kutluyoruz. Atatürkçü sevdamızla, şanlı bayrağımızın gölgesinde 'Ne Mutlu Türk'üm' diyerek, tek yürek kutluyoruz. Bu memleketin gerçek sahipleri, hak, hukuk, adalet diyen Anadolu'nun yiğit halkı karanlığa asla geçit vermeyecektir. Buradan omuz omuza vermiş bizler, Cumhuriyet düşmanlarına son kez söylüyoruz; çekin kirli ellerinizi ve çekin kirli emellerinizi Cumhuriyet'ten, çekin kirli ve yobaz dillerinizi Atamızdan ve ailesinden. Ve sen umudunu güçlü kıl Türkiyem, umudunu güçlü kıl Anadolu'nun yiğit evlatları; çok yakındır tüm Türkiye'nin Dikili gibi ışıl ışıl olması. Çok yakındır yarınlarının Dikili gibi aydınlık olması. Ve çok yakındır Cumhuriyet Türkiyesi'nin yeniden şahlanışı" dedi.

Açılış konuşmasının ardından ünlü Tenor Aydın Uştuk, 1 saati aşkın süren konserinde sevilen eserleri alanı dolduran Dikililer ile birlikte seslendirdi. Soğuk havaya rağmen yaklaşık 2 bin kişinin izlediği konserde Cumhuriyet coşkusu yaşandı.Konser sonunda Başkan Tosun, günün anısına ünlü Tenor Aydın Uştuk'a çiçek takdim etti.

DİKİLİ (İzmir), (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!