Dikili'de okullara güvenli kapılar

Güncelleme Tarihi:

Dikilide okullara güvenli kapılar
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2017 10:48

Dikili'de okullara güvenli kapılar

Haberin Devamı

İZMİR'in Dikili ilçesindeki okullara belediye tarafından bakım, onarım ve temizlik çalışmalarının yanısıra güvenliğin arttırılması için demir dış kapılar takılmaya başlandı.

Dikili Belediyesi, ilçedeki okullara güvenlik unsurları en üst seviyede ferforje demir kapılar takıyor. Dikili Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, öğrencilerin alt yapısı en üst seviyede olan ortamlarda eğitim alması ve eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanması amacıyla Dikili İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve okul müdürlükleri ile işbirliği yaptı. Kabakum İlkokulu ile Ortaokulu'nda başlangıcı yapılan proje kapsamında hizmet binaların girişlerinde yer alan eski tip dış kapılar Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekiplerce sökülerek yerlerine, güvenlik unsurları en üst seviyede, dışarı açılır şekilde tasarlanmış, çift kanatlı dekoratif ferforje demir kapılar takıldı. Hafta sonu ile akşam saatlerinde gerçekleştirilen çalışmalarda takılan dekoratif ferforje demir kapılar, Dikili Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü atölyesinde özel olarak üretiliyor.

CHP'li Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, 3 yıllık görev sürelerinde eğitim öğretim kurumlarında en üst seviyede kaliteli ortamların sağlanması için üstün çaba sarf ettiklerini belirterek "Bu çalışmaları sadece okulların boyasının, badanasının yenilenmesi olarak dar kapsamlı tutmuyoruz. Eğitime desteği bir bütün olarak görüp binaların boya badanasını yaptığımız gibi, sıra, masa, dolap, ders tahtalarını yeniliyoruz. Okulların elektrik tesisatları ile lavabo ve tuvaletler başta olmak üzere tüm ıslak zeminlerini periyodik olarak elden geçirerek binalar fiziki yapısını, donanımını ve işlevselliğini her an çağın tüm gereksinimlerine uygun halde tutuyoruz" dedi. Okullarda güvenliğe önem verdiklerini belirten Tosun, okul binalarının eskiyen, kullanım ömrünü tamamlamış dış kapılarının söküleceğini dile getirdi

DİKİLİ (İzmir), (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!