Dikili'de ihtiyaç sahiplerine yardım eli

Güncelleme Tarihi:

Dikilide ihtiyaç sahiplerine yardım eli
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2017 15:29

Dikili'de ihtiyaç sahiplerine yardım eli

Haberin Devamı

İZMİR'in Dikili İlçesi Katıralan Mahallesi'nde harabe bir evde, tek başına yaşam mücadelesi veren 87 yaşındaki Gülsüm Aydın'ın evi belediye tarafından baştan aşağı yeniledi.

CHP'li Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun'un talimatı ile Katıralan Mahallesi'nde kötü koşullarda yaşamını sürdüren Gülsüm Aydın'ın evi Dikili Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri tarafından tadilata alınarak, 1 ay gibi kısa bir sürede baştan aşağıya yenilendi. Çatıyı demirden saç panelle sağlamlaştıran ekipler, iç kapıları, pencereleri, dış kapıyı güvenliği ve kalitesi en üst seviyede modellerle yeniledi. Banyo ve mutfağı da modernize eden ekipler, son olarak binanın iç ve dış boya işlerini de gerçekleştirip evi baştan aşağıya yenilenerek, teslim etti.

Toplumcu belediyeciliği, katılımcı demokrasiyi, şeffaflığı, yerinde ve doğru hizmet anlayışını kendilerine ilke edindiklerini belirten Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun, vatandaşlardan ve muhtarlardan gelen taleplere öncelik verdiklerine dikkat çekerek, "Gülsüm Teyzemiz de geçtiğimiz yazın başlangıcında belediyemize gelerek evinin durumunu aktarıp, bizden yardım talebinde bulundu. Ardından görevlendirdiğimiz ekiplerimiz gerekli incelemeleri yaparak, Gülsüm Teyze'ye hemen dayanışma elimizi uzattık. Çökmek üzere olan çatı ve duvarlar ile kapılar ve pencereler tamamen yenilendi. Binanın elektrik, tesisatı, mutfak ve banyosu da elden geçirildi.  İç ve dış cephe boyası da tamamlanarak Gülsüm Teyzemize yaşamını daha güvenli ve huzurlu bir şekilde sürebileceği yenilenmiş evini teslim ettik. Gülsüm Teyzeye yeni evinin hayırlı olmasını diliyorum" dedi. Yepyeni bir eve kavuşmanın mutluluğunu yaşayan Gülsün Aydın da "Çok mutluyum. Zor şartlarda yaşamımı sürdürüyordum. Başkanımıza durumumu anlattım, belediyemiz hemen yardım elini uzatıp, evimi baştan aşağı yeniledi. Sağ olsunlar" diye konuştu.

DİKİLİ (İzmir), (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!