Dikili'de 23 Nisan coşkusu

Güncelleme Tarihi:

Dikilide 23 Nisan coşkusu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2018 13:42

Dikili'de 23 Nisan coşkusu

Haberin Devamı

İZMİR'in Dikili ilçesinde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları gün boyu sürdü, akşam da yürüyüş düzenlendi.

TBMM'nin 98. kuruluş yıldönümü ile Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Dikili'de coşkuyla kutlandı. Dikili Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Tosun da kent genelinde sabahın erken saatlerinde başlayıp gün boyunca süren etkinlerde çocukların heyecanına ortak oldu. Dikili İlçe Milli Eğitim Müdürü Ekrem Ulus'un Atatürk Anıtına çelenk sunmasıyla başlayan resmi törenler, saygı duruşunda bulunulması ve Dikili Belediyesi Bandosu'nun eşliğinde İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından günün anlam ve önemine ilişkin yapılan konuşmalarla tamamlandı. Resmi törenlerin ardından başta Kaymakamlık, Belediye Başkanlığı, Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı olmak üzere kent protokolü, makamlarında temsili olarak öğrencilere teslim etti. İlçede gün boyu çeşitli etkinlikler düzenlenerek, 23 Nisan kutlandı.

Gündüz programlarının ardından ise Bülent Ecevit Kavşağı'ndan Fener Alayı ve Egemenlik Yürüyüş yapıldı. Şehit Sami Akbulut Caddesi üzerinden ellerindeki Türk bayrakları, Atatürk posterleri ve meşalelerle binlerce Dikilili, Atatürk'e, Cumhuriyete, demokrasiye bağlılık sloganları atarak Atatürk Meydanı'na yürüdü. Dev Türk bayrağı ile Atatürk posteri taşınan korteje; Başkan Tosun'la birlikte CHP Dikili İlçe Başkanı İsmail Hakkı Şener, CHP Buca İlçe eski Başkanı Tuncay Taştan, belediye meclis üyeleri ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ve binlerce Dikilili de katıldı. Başkan Tosun, yürüyüşün son bulduğu Atatürk Meydanı'na halka hitap etti

DİKİLİ (İzmir), (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!