Dikili Festivali'nde adalet vurgusu

Güncelleme Tarihi:

Dikili Festivalinde adalet vurgusu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2017 15:20

Dikili Festivali'nde adalet vurgusu

Haberin Devamı

İZMİR'in Dikili ilçesinde düzenlenen Dikili Kültür-Sanat, Bilim-Düşünce ve Emek Festivali, 'Ata'ya Saygı ve Cumhuriyete Bağlılık' temasıyla gerçekleştirilen kortejin ardından Edip Akbayram'ın verdiği konserle başladı. Belediye Başkanı Mustafa Tosun, festivali tüm adalet sevdalılarına atfettiğini dile getirdi.

Dikili Belediyesi'nin düzenlediği Dikili Kültür-Sanat, Bilim-Düşünce ve Emek Festivali, Bülent Ecevit Kavşağı'ndan Atatürk Meydanı'na gerçekleştirilen açılış kortejiyle başladı. Festivalin açılış konserinde ise sanatçı Edip Akbayram, müzik ziyafetine imza attı. Binlerce kişinin katıldığı konserde sanatseverler, Edip Akbayram'ı ve orkestrasını dakikalarca ayakta alkışladı. Kızı Türkü Akbayram'ın söylediği ‘Bana Esmeyi Anlat' isimli esere de vokal yapan Edip Akbayram, TBMM'de sanatçıların daha fazla var olması gerektiğini dile getirdi.

CHP'li Dikili Belediye Başkanı Mustafa Tosun ise bu yıl gerçekleştirdikleri festivali barış, kardeşlik ve adalet için mücadele veren herkese adadıklarını söyleyerek "Adalet şiarıyla, sevgi şiarıyla ve Cumhuriyete olan bağlılığımızla tüm konuklarımızla birlikte olmaktan, bu güzel anı paylaşmaktan dolayı mutlu ve heyecanlıyız. Adalete özlemin arttığı bir dönemden geçiyoruz. Hukukun ve adeletin yok sayılması, demokrasinin zarar görmesi ülkemizin her noktasında kaos ortamını daha da tetikliyor. İzniniz olursa bu yıl gerçekleştirilen bu festivali Adalet Yürüyüşü ile başlayıp Adalet Kurultayı'na kadar varan süreçte, korkmadan, yılmadan, sinmeden 'Adalet bu topraklara mutlaka gelecek. Adaleti getirmek için bizim de mücadelemiz devam edecek' diyen Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu'na ve tüm adalet sevdalılarına atfediyorum. Adalete özlemin, hoşgörünün, dostluğun, kardeşliğin ve barış rüzgarlarının eseceği festivalimizin aydınlık yarınların habercisi olmasını diliyorum" dedi.

DİKİLİ (İzmir), (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!