Dikili Belediyesi kendi çiçeğini üretiyor

Güncelleme Tarihi:

Dikili Belediyesi kendi çiçeğini üretiyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2018 13:06

Dikili Belediyesi kendi çiçeğini üretiyor

Haberin Devamı

İZMİR Dikili Belediyesi, ilçe sınırlarında yer alan park, yeşil alan ve refüjlere dikeceği çiçekleri kendi serasında üretiyor.

Dikili Belediyesi'nin geçtiğimiz aylarda hayata geçirdiği 'Geleceğimiz İçin Yeşilimizi Kendimiz Üretiyoruz Projesi' meyvelerini vermeye başladı. İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA), İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Dikili Belediyesi ortaklığında Dikili Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde kurulan serada, farklı çeşitlerde binlerce mevsim çiçeğinin üretimine devam ediliyor.

Dört mevsim kesintisiz sürdürülecek projenin ilk etabında, belediye ekiplerinin park ve yeşil alan çalışmalarında kullanacağı 16 bin 'hercai menekşesi', 5 bin 'aslanağzı' ve 5 bin 'godetya' olmak üzere toplam 26 bin mevsim çiçeğinin üretimini gerçekleşti. Daha az maliyetin sağlanıp, iş süresinin hızlandığı çalışma kapsamında serada çeşitli türlerde binlerce kışlık ve yazlık çiçek üretimi sürüyor.

Daha yeşil bir Dikili için peyzaj ve çiçeklendirme çalışmalarını hummalı bir şekilde yürüttüklerini ifade eden Dikili Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Tosun, "Yeşili koruyan, yeşile değer veren ve yeşil dokuyu en üst seviyede arttırmayı hedefleyen bir yönetim anlayışıyla hareket ediyoruz. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerimiz 30 mahallemizde titiz bir çalışma yürüterek bu anlayışımıza büyük katkılar koyuyor. Müdürlüğümüzün son olarak hayata geçirdiği proje kapsamında kendi seramızda ürettiğimiz çiçeklerle artık çiçeklendirme çalışmalarımız hem daha az maliyetli olacak hem de kısa zamanda gerçekleşecek" dedi.

SIRADA ÇİLEK VE DOMATES VAR

Öte yandan Dikili Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, aynı sera içerisinde topraksız tarım metoduyla marul üretimi denemelerini sürdürürken, çilek ve domates üretimi için başladığı hazırlık çalışmalarında da son aşamaya geldi.

DİKİLİ (İzmir), (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!