’Dik duralım, doğru gidelim!’

DEMEK ki neymiş? Kızıp köpürmekle, bağırıp çağırmakla bir yere varılamıyormuş!

Başbakan, 6 bakanını kapının önüne koysa ne yazar!

Erdoğan, öfkeli seçim stratejisi nedeniyle çok oy kaybettiğini hálá anlamış değil!

AKP’nin başarılı olduğu illerin başında İstanbul geliyor, neden? Kadir Topbaş’ın kavga sevmeyen, sakin, ağırbaşlı yapısının yarattığı bir sempatinin sonucudur bu... Topbaş efendiliğiyle yüzde 44,3 oy alarak kazandı.

* * *

Beşiktaş’ın CHP’li Belediye Başkanı İsmail Ünal’ı iyi tanırım. Onun bir rekor kırdığını kimse bilmiyor. Çünkü gazeteler yazmadı, yazanlar da yanlış yazdı.

İsmail Ünal yüzde 68,8 oy alarak bu seçimde İstanbul rekoru kırdı. Bu oran ayrıca CHP tarihinde bir adayın İstanbul’da aldığı en yüksek oy idi. İsmail Ünal, başarıyı şöyle açıkladı:

"CHP’nin Beşiktaş Belediye Meclisi’ndeki oyu yüzde 69,2... Bu da bir rekor... Arkadaşlarımla birlikte çok iyi çalıştık, hiç ayrım yapmadan herkese sıcak bir sevgiyle yaklaştık. İnsanlarımız, kimin samimi olduğunu, kimin olmadığını hemen anlıyor."

* * *

Bir başka başarılı belediye başkanı da DSP’li Mustafa Sarıgül... Şişli’de yüzde 54,6 oy alarak üçüncü defa başkan seçildi. Sarıgül her kesimdeki seçmenle diyalog kurarak halkla bütünleşen bir başkan...

Bu arada, Eşkişehir’de iktidarı tek başına yenen DSP’li Yılmaz Büyükerşen’i, Ordu’da aynı başarıyı kazanan DSP’li Seyit Torun’u, Şanlıurfa’da bağımsız Eşref Fakıbaba’yı kutluyorum.

Rektörlüğü Köşk’ten veto edildikten sonra CHP’den aday olup Antalya’da AKP’ye seçimin en büyük şokunu yaşatan Prof. Mustafa Akaydın’ı da kutlamak istiyorum. Fakat Akaydın’ın, AKP’li eski başkan Menderes Türel’in arkasından teneke çalınmasına seyirci kalmasını da çok ayıplıyorum. Yeni Başkan’a centilmenlik yakışırdı, görgüsüzlük değil!

* * *

Bodrum’da başkan seçilen DP adayı Mehmet Kocadon bir Bodrum çocuğu... Aday olduğu vakit, "Partisi DP zayıf, CHP karşısında kazanma şansı yok" demişlerdi. Kocadon, seçmene sevgi dolu yaklaşımıyla partisinin 700 olan oyunu 7000’e yükseltip CHP’yi tek başına yendi.

Seçimden önce bu sütunda, 11 belediyenin bulunduğu Bodrum Yarımadası’nda 3 ayrı partinin 3 adayından söz etmiş ve "Kazanacaklar" demiştim.

1) DP’li Mehmet Kocadon - Bordum merkez (kazandı)

2) MHP’li İbrahim Bilgi - Gündoğan (kazandı)

3) CHP’li Mustafa Saruhan - Yalıkavak (kazandı)... Üçünü de kutluyorum.

* * *

Sivas halkı, hemşerileri olan BBP Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’na büyük vefa gösterdi.

Seçim gezisinde helikopter kazası sonucu hayatını kaybeden Yazıcıoğlu’nun aday gösterdiği Doğan Ürgüp, yüzde 50,8 oyla Sivas Belediye Başkanı oldu.

1996’da Susurluk’taki trafik kazasında ölen Abdullah Çatlı’nın en yakın arkadaşı olan Muhsin Yazıcıoğlu’nun, ölümünden bir hafta önce, Karaman’da yaptığı "Ölüm" konuşması çok ilginçti. Şöyle demişti:

"Şimdi yoldan geldik, yola gideceğiz. Hiçbirimizin garantisi yok. Yani ruh bir saniyeliktir. Püf dedi mi gitti! Bunun da nerede geleceği, nasıl yakalayacağı belli değil. Bir saniyesine bile hákim olamadığınız bir hayat için, bu kadar FIRILDAK olmanın bir anlamı yoktur. Düz yaşayacağız, düz duracağız, düz yürüyeceğiz, dik duracağız, doğru gideceğiz."

Muhsin Yazıcıoğlu’na ölümü sanki malum olmuştu. Allah’tan rahmet diliyorum.
Yazarın Tüm Yazıları