Dijital oyun müzesi kurdu!

Güncelleme Tarihi:

Dijital oyun müzesi kurdu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2016 17:54

2-5 Haziran tarihleri arasında Ankara ATO Congresium’da düzenlenen E-Gameshow Fuarı, sektörden birçok farklı marka ve içeriği bir araya getirirken, geçtiğimiz yıldan farklı olarak ilgi çekici yeniliklere de ev sahipliği yaptı. Fuarda, Türkiye’nin tek dijital oyun müzesini ziyaret etme fırsatı bulan katılımcılar, aynı zamanda League of Legends Üniversite Ligi finaliyle, heyecan dolu bir hafta sonu yaşadı.

Haberin Devamı

Dijital oyun dünyasının kalbi, geçtiğimiz hafta sonu Ankara’da attı. Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da kapılarını oyun tutkunlarına açan ATO Congresium, E-Gameshow Fuarı’na ev sahipliği yaptı. Organizasyon çerçevesinde renkli görüntüler ara vermeksizin devam etti. Onlarca Cosplay, fuar alanını canlı oyun platformlarına dönüştürürken, League of Legends Üniversite Ligi finalleri de katılımcıları heyecana doyurdu.

Türkiye’nin en eski oyun portallarından Merlin’in Kazanı’nın sahibi ve yayın yönetmeni Murat Oktay, yılların birikimi dijital oyun koleksiyonunu Ankara’ya taşıdı. Yaşı yetenleri yıllar öncesine götüren, ilk el konsollarından nostaljik video oyunlarına uzanan yüzlerce parçayı bir araya getiren Murat Oktay koleksiyonla ilgili olarak şunları söyledi;

“Bu koleksiyonun 20 senelik bir geçmişi var. 4 sene önce elimdeki parça sayısı belli bir noktaya ulaşınca bunu koleksiyona dönüştürmeye ve paylaşmaya karar verdim. Koleksiyonun parçaları, Amerika, Avustralya, Yeni Zelanda, Japonya, Afrika ve Türkiye’nin de dâhil olduğu birçok Avrupa ülkesinden bir araya toplandı. Burada yetkililerden önemli ölçüde destek gördük ancak, sadece Ankara ile sınırlı kalmayacağız. Bu serginin bir benzerini mutlaka İstanbul’da da gerçekleştireceğiz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!