Diğer sanıklar da konuşacak mı

Güncelleme Tarihi:

Diğer sanıklar da konuşacak mı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 18, 2015 09:48

NSU davasında Zschaepe, ölü iki arkadaşını, Wohlleben diğer iki sanık Carsten S. ve Holger G.’yi suçladı. Wohlleben’in suçlamalarına karşı bu iki sanık konuşursa, karanlıkta kalan cinayetlerle ilgili bazı ipuçlar ortaya çıkabilir.

Haberin Devamı

Üzerlerinde on cinayet, 15 banka soygunu ve iki bombalı saldırı yükü var. NSU davasında

Diğer sanıklar da konuşacak mı

nihayet çözülme süreci başladı. 249’uncu oturumda baş sanık Beate Zschaepe konuştu. Daha doğrusu yazılı ifadesini avukatına okuttu. 251’inci duruşmada ise iki numaralı sanık Ralf Wohlleben ifade verdi. O da yazılı olarak ama kendi okudu. Savcılık, Wohlleben’i, terör örgütünün ‘yöneten merkezi figürü’ olarak görüyor. İki sanık da cinayetlerden hiç haberleri olmadığını, bunu medyadan duyduklarını iddia etti.

Bir numaralı Zschaepe, suçu yıllarca birlikte yaşadığı ölü ikiliye, Wohlleben ise öteki iki sanığın üzerine attı. Oysa daha davanın başında sanık Carsten S. ve Holger G. cinayetlerde kullanılan silahı Wohlleben’in tedarik ettiğini, parayı da onun verdiğini detaylı biçimde anlattı. Bu suçlamalar karşısında şimdiye kadar susan Wohlleben, birden ifade vermeyi kabul etti ve iki sanık arkadaşını “Asıl silahı veren kişiyi gizlemek için yalan söylüyorlar” diye suçladı.

OKULU ZOR BİTİRMİŞ

Şimdi Wohlleben’in suçlamasına karşı öteki iki sanığın cevap hakkı doğuyor. Bu konuşmalardan cinayetler üzerine önemli ipuçları çıkma ihtimali yüksek. Hatta sorulara da yazılı cevap vereceğini söyleyen Zschaepe, sözlü cevap verme yoluna gidebilir. Şimdi soru sırası mahkemede. Ralf Wohlleben dün mahkemenin sorularını yanıtladı. Mahkeme, soruları Wohlleben’in gençliğiyle sınırladı. Özgür bir gençlik dönemi yaşamadığını, anne babasının çok sıkı kurallar koyduğunu anlatan Wohlleben, “Geç kalınca ev hapsi vardı” dedi.

Duruşma 12 Ocak’ta mahkemenin Wohlleben ve Zschaepe’ye sorularıyla devam edecek.




Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!