Didin evinde yıkıldı

Güncelleme Tarihi:

Didin evinde yıkıldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2011 16:39

Almanya Beko Basketbol 1. Ligi'nde Murat Didin'in çalıştırdığı Gloria Giants Düsseldorf, lig ikincisi Frankfurt Deutsche Bank Skyliners'a sahasında 68-66 mağlup oldu.

Haberin Devamı

Karşılaşmaya hızlı başlayan Gloria Giants Düsseldorf, ilk beş dakikada 7-6 skor üstünlüğü elde etti. Daha sonra Brempong ve Wright ile sayılar bulan Düsseldorf, ilk çeyeği 17-9 önde geçti. İkinci çeyreğe iyi başlayan Düsseldorf, skoru 22-9'a yükseltti. Düsseldorf'un tutuk bir oyun sergilemeye başlamasını affetmeyen Frankfurt, ilk yarı sonuna doğru farkı eritip, iki sayıya kadar indirdi: 34-32.

NEFES KESEN MÜCADELE

İkinci yarıda her iki takım da iyi bir mücadele gösterdi. 27. dakikada skoru 46-46 yapan Frankfurt, üçüncü periyod sonunda ise bir sayı farkla öne geçmesini bildi: 52-53. Düsseldorf Burg Waechter Castello Sport Arena'yı tıka basa dolduran 2 bin 638 biletli seyircinin izlediği karşılaşmanın son çeyreğinde Düsseldorf başarılı oyununu sürdürdü. Ev sahibi ekip, üst üste bulduğu iki basketle skoru 57-53 lehine çevirdi. Düsseldorf, Brempong ile sayı üretirken Frankfurt ise Wood ile bulduğu sayılarla karşılık verdi. Maçın bitimine iki dakika kala Düsseldorf, 2 sayı farkı korumasını bildi. Fakat Powel'den gelen basketle skor eşitlendi: 66-66. Düsseldorf son atağında potadan eli boş dönüp sayı bulamadı Frankfurt, maçın bitimine 5 saniye kala yeni transferi Chris Moos ile basketi buldu ve salondan 68-66'lık galibiyetle ayrıldı.

Haberin Devamı

EN SKORER WOOD

Frankfurt'ta Wood, 20 sayı ile maçın en skoreri olurken, McKinney 12, Muurinen ve Robertson 10'ar sayı buldular. Düsseldorf'ta ise Wright 18 sayı ile takımının en skoreri oldu. Ayrıca Haynes ve Brempong 17'şer sayı kaydettiler.

DİDİN ŞANSSIZLIKTAN YAKINDI

Frankfurt'u tebrik eden Murat Didin‚ "Hem bu maçtaki galibiyet, hem de ligde ikinci sırada olmanızı tebrik ediyorum. Karşılaşmada galip gelmek için çok iyi bir mücadele gösterdik. Fakat son çeyrekte 3-4 basit top kaybı farkı açmamızı önledi. Ayrca şans faktörü de özellikle son atışta Frankfurt'tan yanaydı. Gelecek maçlarda bu şans faktörünün bizden yana da olmasını isterim. Takımın mücadelesinden çok memnunum. Bu mücadelemizi diğer maçlarda da gösterirsek ligin dibinden kurtulabiliriz' dedi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!