Didim'de kanalizasyon ve içme suyu çalışması

Güncelleme Tarihi:

Didimde kanalizasyon ve içme suyu çalışması
Oluşturulma Tarihi: Kasım 09, 2017 10:05

Didim'de kanalizasyon ve içme suyu çalışması

Haberin Devamı

AYDIN Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İşleri (ASKİ) ekipleri, Didim İlçesi'nde kanalizasyon ve içme suyu çalışmaları yapıyor.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Özlem Çerçioğlu'nun 'Halk ister, Büyükşehir yapar' ilkesinden yola çıkan belediyenin tüm birimleri, kentin dört bir yanında çalışmalarına devam ediyor. ASKİ ekipleri bu kapsamda, Fevzipaşa Mahallesi'nde geçen sene başlanan isale hattındaki sürekli patlak veren ve mahalleye kaliteli su verilemeyen isale hattının değiştirilmesine devam edildiğini bildirdi. ASKİ ekipleri, geçen sene 3 kilometrelik bir alanı değiştirdiklerini, bu yıl ise 2 bin 500 metreye yakın bir alanda değişim yaptıklarını ifade etti. Böylece toplamda 10 bin 700 metrelik isale hattının en çok patlak veren 5.5 kilometrelik bir bölümü değiştirilmiş oluyor.

Didim merkezde de kanalizasyonla ilgili çalışmalar sürerken, atık su terfi merkezinin dalgıç pompa bakımları, çek valfler, pompa çıkış borularının tamamının yenilendiği belirtildi. Didim merkezde 14 artezyen Akbük Mahallesi'nde ise 11 artezyen kuyusu vuruldu. Bu iki mahalledeki su sorunlar giderildi. Bunun dışında diğer parsel bağlantıları da devam ediyor. Şu ana kadar ASKİ olarak 17 bin metreye yakın bir kanalizasyon sistemi çalışması, 30 bin metreye yakında içme suyu isale hattı değiştirildi. Yeni imara açılan yerlere parsel bağlantıları yapılırken, isale hatları da çekildi. Şu an da Akbük'te kanalizasyonla ilgili çalışma yürütülürken, bu çalışma Başkan Özlem Çerçioğlu'nun Didim'deki en büyük yatırımlarından biri olduğu belirtildi. Didim'de 47 bin 875 metre içme suyu, 16 bin 766 metre kanalizasyon, 4 bin 426 metre yağmur suyu hattı yenileme çalışmaları yapıldı. Didim'de toplam 25 artezyen kuyusu vuruldu ve içme suyu şebekesine bağlandı.

Hisar Mahalle Muhtarı Bahri Aşık, mahalle olarak yaşadıkları en büyük sorunu kanalizasyon olduğunu bu sorunun da Başkan Çerçioğlu sayesinde çözüldüğünü ifade etti.

Efeler Mahallesi Muhtarı Mehmet Emin Öztürk ise çalışmalardan büyük mutluluk duyduklarını belirterek, "Çalışmalardan son derece memnunuz, çünkü bu alt yapı elektrikten de daha önemli. Özellikle kış aylarında kanalizasyon olayı olmadığı için kottan düşük evlere bastığında insanların yürüyecek yerleri yoktu. Alt yapı olduğu zaman yağmur sularının kontrol edilmesi ayrıca kanalizasyon sularının da arıtılıp ta bir şekilde kontrol altına alınması buradaki insanların en büyük dileğiydi. Bu sokakta yaşayan insanların bunu sağladığı için Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu'na ve ASKİ ekiplerine çok teşekkür ediyoruz" dedi.

Bahattin ALBAYRAK / DİDİM (Aydın), (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!