Didim'de 14 engelli tekerlekli sandalyeyle sevindi

Güncelleme Tarihi:

Didimde 14 engelli tekerlekli sandalyeyle sevindi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2018 14:34

Didim'de 14 engelli tekerlekli sandalyeyle sevindi

Haberin Devamı

AYDIN'ın Didim ilçesindeki Didim ve Yöresi Engelliler Derneği, Ramazan Bayramı öncesi 14 engelli üyesine tekerlekli sandalye hediye ederek sevindirdi.

Didim ve Yöresi Engelliler Derneği tarafından iftar yemeği düzenlendi. Didim Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Yılmaz, Didim Belediye Meclisi Üyesi İbrahim Eray, Didim Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali İhsan Kubaliç, Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şerif Erul, Didim Kent Konseyi Başkanı Osman Ayyıldız, Didim ve Yöresi Engelliler Derneği Başkanı Bedri Altıntaş, işadamları, derneğin yönetim kurulu üyeleri ve engelliler ile aileleri programa katıldı. Programda ilçede yaşayan 14 engelli, tekerlekli sandalyelerine kavuştu.

Didim ve Yöresi Engelliler Derneği Başkanı Bedri Altıntaş, Didim'de 12 yıldır akülü sandalye dağıttıklarını belirterek, derneğe bağışlanan tekerlekli sandalyeleri engellilere ulaştırdıklarını söyledi. Altıntaş, "İlçemizdeki işadamlarımız, derneğimize akülü tekerlekli sandalye bağışında bulundu. Biz de bu vesileyle iftar yemeğinde bir araya gelmiş olduk. Engellimizin akülü sandalye ihtiyacı olduğunu daha önce söylemiştik. 10-16 Mayıs Engelliler Haftası'nda derneğimize katkı sağlayarak, bu sandalyelerin alımında bizlere destek olan işadamlarımıza çok teşekkür ediyorum" dedi.

Dernek üyesi Bahtı Şen, fiziksel engelli olduğunu belirterek, daha önce tekerlekli sandalye ile ulaşımını sağlamaya çalıştığını, ancak akülü tekerlekli sandalye ile ilk defa tanışacağını ifade ederek, hayırseverlere katkılarından dolayı teşekkür etti. Her sağlıklı bireyin birer engelli adayı olduğunu anımsatan Şen, kendilerini engelli hissetmediklerini, ancak yayalara ait alanların tanziminde engelliler de mutlaka düşünülerek, onların ulaşımına engel olacak unsurların ortadan kaldırılmasını istedi. Tek bir caddede ve göz önü alanlarda sembolik değil, tüm kaldırımların engellilere engel olmayacak şekilde tanzim edilmesini talep etti.

Konuşmaların ardından 8'i akülü 14 tekerlekli sandalye, yeni sahiplerine teslim edildi.

Bahattin ALBAYRAK / DİDİM (Aydın), (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!