Didim Devlet Hastanesinde Palyatif Bakım Merkezi Hizmette..

Güncelleme Tarihi:

Didim Devlet Hastanesinde Palyatif Bakım Merkezi Hizmette..
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 24, 2015 12:56

DİDİM DEVLET HASTANESİ PALYATİF BAKIM MERKEZİ HİZMETTE

Didim Devlet Hastanesi bünyesinde Palyatif Bakım Merkezi hizmete girdi. Didim Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Fatma Aydoğan “Temel hedefimiz; palyatif bakım desteği gerektiren hastalıklarda hastaların ve ailelerinin yaşam kalitelerinin arttırılmasıdır.” dedi.
Günümüz sağlık sisteminde “hastanız için yapabileceğimiz bir şey yok, alın evinize götürün” anlayışı artık sona ererken Didim Devlet Hastanesi de artık bünyesinde kurduğu Palyatif Bakım Merkezi ile bu anlayışı Didim’e getirdi. Hastane binasının 3. katında kurulan Palyatif Bakım merkezi ile artık hastaların ağrı, bulantı, kusma, yorgunluk, uyku problemleri, nefes darlığı ve diğer semptomlarının giderilmesi, beslenme desteği sağlanması, solunumun rahatlatılması, hasta ve yakınlarına psikolojik ve sosyal destek sunulması, hastanın konforu ve bakımının sağlanması, hasta ve ailesinin eğitilmesi ve hastanın fonksiyonel durumunun artırılması sağlanıyor.
Didim Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Fatma Aydoğan yoğun bakımda artık süreci tamamlanan fakat bakıma ihtiyacı olan hastalar için merkezin açıldığını belirterek “Yardıma ve bakıma ihtiyacı olan tüm hastalarımıza gerekli bakımı sunuyoruz. Hastanın beslenme ihtiyacı var ise ya da çok ağrı hissediyor ve yatağa bağımlıysa bu hastaların kendilerine ve ailelerine psikolojik destek sağlamak amacıyla kurulmuş bir birimdir. Temel hedefimiz; palyatif bakım desteği gerektiren hastalıklarda hastaların ve ailelerinin yaşam kalitelerinin arttırılmasıdır. Sizin için artık yapılacak bir şey yok deyip evine gönderilen, aslında yapılacak bir şeylerin hala olduğu hastalara bu birimde yer veriyor, bakımlarıyla yakından ilgileniyoruz. Bizler hastanın geçirdiği zorlu dönemlerde, ağrılarını en aza indirgeyip, beslenmelerine kadar her durumlarını gözlemliyor ve gerekli bakımı sağlıyoruz.” dedi.
Palyatif Bakım Merkezinde yatan hastaların yakınları ise Didim’de böyle bir hizmetin verilmesinden duydukları memnuniyeti dile getirdiler.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!