Didim Belediye Başkanı Atabay'ın mal varlığına tedbir konuldu

Güncelleme Tarihi:

Didim Belediye Başkanı Atabayın mal varlığına tedbir konuldu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 17, 2016 12:28

Didim Belediye Başkanı Atabay'ın mal varlığına tedbir konuldu

Haberin Devamı

Ediz VERDİOĞLU/DİDİM (Aydın), (DHA) - AYDIN'ın Didim İlçesi'nin Belediye Başkanı CHP'li Ahmet Deniz Atabay'ın mal varlığına, belediyenin Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) olan borçları nedeniyle tedbir konuldu. Atabay, bunun sadece kendi mal varlığıma yönelik yapılan bir uygulama olmadığını, borçlu tüm belediyelerde başkanların mal varlıklarına tedbir konulduğunu söyledi.
Didim Belediyesi, 1990'lı yıllardan bugüne kadar olan süreçte biriken 77 milyon 141 bin lirayla SGK'ya en borçlu belediyeler arasında Türkiye genelinde ilk üçte, Ege ve Aydın'da ise ilk sırada yer alıyordu. Aydın SGK Müdürlüğü, ödenmeyen bu borç nedeniyle, 2014 yerel seçimlerin ardından belediye baştkanlığı koltuğuna oturan Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay'ın tüm mal varlığına tedbir koydurdu.
'BANA ÖZEL BİR UYGULAMA DEĞİL'
Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, belediyelerin SGK'ya olan borçlarından dolayı çıkarılan özel yasayla borçlu olan tüm belediyelere tedbir uygulandığını belirterek, "Bu sadece benim mal varlığıma yönelik yapılan bir uygulama değil. Borçlu tüm belediyelerde başkanların mal varlıklarına konuldu. Belediyemizin 1990'lı yıllardan bugüne gelen borçları var. Göreve geldiğimizde SGK'ya olan borçları ödemeye çalıştık. Fakat ödenen miktar, anapara yerine faize gitti. Belediyemiz için kaynak yaratıp bu borçtan kurtulmaya çalışacağız. Bu süreçte ben de kendi mal varlığımı kullanamayacağım" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!