Didim, 2017 turizm sezonundan ümitli

Güncelleme Tarihi:

Didim, 2017 turizm sezonundan ümitli
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2016 11:21

Didim, 2017 turizm sezonundan ümitli

Haberin Devamı

BU yıl 36 ülke ve 60 ilden toplam 1179 katılımcı ile kapılarını 10'uncu kez açan Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı'ndaki Didim standı, yapılan etkinliklerle en farklı stantlardan biri arasında yer aldı.
İzmir'de 10'uncusu Fuarizmir'de düzenlenen Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı'nda, Didim Kaymakamlığı, Belediyesi, Ticaret Odası ile Didim Turizm Derneği ve Didim Turizm Altyapı Hizmet Birliği'nin (DİTAB) ortak çalışmasıyla 'Didim standı' açıldı. Fuarda Didim Kaymakamı İskender Yönden, CHP'li Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, Didim Ticaret Odası Başkanı Şaban Üstündağ, Didim Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Ali İhsan Kubaliç, Didim Turizm Derneği Başkanı Ercüment Alkaner, Didim Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Naşit Oskay, CHP Didim İlçe Başkanı Gökmen Karataş, Didim Belediye Meclisi üyeleri, DİTAB Başkanı Sevinç Karataş, TÜRSAB Didim Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Aylin Bal, turizmciler ve çok sayıda ziyaretçinin katılımıyla Didim standında tanıtım kokteyli verildi. Didim Zeynep-Mehmet Dönmez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan kokteyl sırasında Didim Halkoyunları Gençlik ve Spor Kulübü Derneği (DAHOT) ekiplerinin gerçekleştirdiği halk oyunları gösterisi, büyük beğeni topladı. Yerli ve yabancı ziyaretçilerin yoğun ilgi gösterdiği Didim standında, ilçedeki oteller hakkında tanıtıcı broşürler dağıtıldı.
"2017 SEZONUNDAN ÜMİTLİYİZ"
Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, son dönemde Türkiye ile çevresindeki olumsuz gelişmelerin turizmi etkilediğini ve 2016'da zor bir sezon geçirdiklerini söyledi. Atabay, "2017 yılı için sezonu yaşayıp göreceğiz. Yurt dışı fuarlarında ve özellikle Londra'daki World Travel Market'te çok iç açıcı bir görüntü yoktu. Günümüzde Avrupa'daki satışların arttığını görmekteyiz. Eğer ocak ayının sonuna kadar toparlanabilirsek, 2017 sezonunun göstergesini görebiliriz. Biran evvel ülkemiz ve çevresindeki siyasi ortam ile kaosun bitmesi gerekiyor. Güvenlik ve huzur olmayan hiçbir yere turist gelmez" diye konuştu. Başkan Atabay, değişen şartlara göre yeni pazarlama yöntemlerinin geliştirilmesi gerektiğini kaydederek, turizmin Türkiye'de zor bir sektör olduğunu fakat Didim olarak ümitli olduklarını vurguladı.
Ediz VERDİOĞLU / İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!