DHT'yi 25 bin kişi izledi

Güncelleme Tarihi:

DHTyi 25 bin kişi izledi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 25, 2017 10:50

DHT'yi 25 bin kişi izledi

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - DÖŞEMEALTI Belediyesi tarafından Mayıs 2016'da kurulan Döşemealtı Halk Tiyatrosu'nun (DHT) sergilediği oyunları bugüne kadar 25 bin kişi izledi.

Genel Sanat Yönetmenliğini Müfit Kayacan'ın yaptığı DHT, bir taraftan salon gösterilerine devam ederken diğer taraftan da Ramazan ayı boyunca çeşitli mahallelere giderek 'Hoş Bir Seda' ve 'İftarlık Komedya' isimli orta oyunlarını sahneledi. Mayıs 2016'da kurulan DHT, ilk gösterisini 8 mahallede kurulan sahnede 'Hoş Bir Seda' isimli oyunla başlattı. DHT, Ramazan ayında ise 'Hoş Bir Seda' ve 'İftarlık Komedya' isimli oyunlarıyla 77 kez tiyatroseverlerle buluştu. Salon gösterilerine 350 kişi kapasiteli Yeşilpark Kültür Merkezi'nde devam eden DHT, Entrikalı Dolap Komedyası'nı 22 kez, Dünden Kalan ve Baş Belası isimli oyunları 11 defa, Harikalar Mutfağı isimli çocuk oyununu ise 17 kez izleyiciyle buluşturdu. DHT, her cuma büyükler için, cumartesi günleri de çocuklar için haftada 2 oyun sahneliyor. DHT bugüne kadar 25 bin kişiyi tiyatroyla buluşturdu.

ÜNLÜ OYUNCULAR VAR

Kadrosunda; sinema, dizi ve reklam filmlerinde oynayan birbirinden ünlü tiyatrocuları bulunduran DHT, kısa sürede Antalya'nın en çok takip edilen tiyatro topluluğu haline geldi. DHT'nin oyunlarını izlemeye ilçe dışından da çok sayıda izleyici geliyor. DHT'nin sahne tasarımları Döşemealtı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü'ne bağlı ahşap atölyesi tarafından kuruluyor.

Döşemealtı halkının tiyatroya olan ilgisinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Müfit Kayacan, "Tiyatromuz ilçenin ilk tiyatrosu olma özelliğini de taşıyor. İzleyici bölgede ki kültür ve sanat eksikliğini DHT ile doldurdu ve bizi çok sevdi. Böyle bir organizasyonu Döşemealtı ile buluşturan Belediye Başkanı Turgay Genç'e çok teşekkür ederim" dedi.

Belediye Başkanı Turgay Genç de DHT ile ilçe halkının kültürel ve sanatsal etkinliklerden faydalanabilmesi için önemli bir açığı kapattığını söyledi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!