DHA ANKARA- Kılıçdaroğlu: Bugün geri çekilen yasa önerisi, bir gece yarısı önergesiyle kanun metnine girmiştir

Güncelleme Tarihi:

DHA ANKARA- Kılıçdaroğlu: Bugün geri çekilen yasa önerisi, bir gece yarısı önergesiyle kanun metnine girmiştir
Oluşturulma Tarihi: Kasım 22, 2016 16:04

DHA ANKARA- Kılıçdaroğlu: Bugün geri çekilen yasa önerisi, bir gece yarısı önergesiyle kanun metnine girmiştir

Haberin Devamı

 Nursima KESKİN - Aliye ULUSOY / ANKARA, (DHA)-CUMHURİYET Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Grup Toplantısı'nda konuştu. Kemal Kılıçdaroğlu, grup toplantısında Cinsel İstismar düzenlemesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu,"Bugün geri çekilen yasa önerisi, bir gece yarısı önergesiyle, kanun metnine girmiştir. Komisyonlarda görüşülmemiştir. Parlamentoda AKP dışındaki 3 siyasi partinin de görüşü sorulmamıştır. Ben bildiğimi yaparım anlayışıyla, önerge verilmiş, CHP'nin girişimleri sonucu yeterli çoğunluk bulunmadığı için, bugüne sarkmıştır" diye konuştu. 



CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu CHP TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu. Partisinin grup toplantısını kadın örgütleri üyelerinin katılımıyla yapan Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları şu şekilde:" AKP geri adım atmışsa , bu adımı geri attıran bu ülkenin kadınlarıdır. Sevgili kadınlar size hitap etmek istiyorum, bu ülkenin geleceği sizin ellerinizde. Çocuklarımızı siz yetiştiriyorsunuz. En büyük dersi annemden aldım. 2 güzel olaydan söz etmek istiyorum size. Dünyanın en prestijli ödüllerinden bir tanesi olan Beethoven akademi ödülünü Fazıl Say kazandı. Hepimiz Fazıl Say'ı kutluyoruz. Ayrıca bir milletvekilimiz, Ömer Lütfi Baydar, NATO Parlamenter Asamblesi Başkan Yardımcılığına seçildi onu da yürekten kutluyoruz. Türkiye tarihinin en ciddi krizlerinden birisini yaşıyor. Freni patlamış bir kamyon gibi yokuş aşağı gidiyor Türkiye. Hepimizin gelecek kaygısı var. Bunların tek bir düşüncesi var tecavüzcüleri hapishaneden nasıl kurtarırız diye. Bu ülkenin bütün kadınlarına yürekten teşekkür ediyorum. Onların gücü bu teklifin geri alınmasını sağladı. İlk kez kadınlar güçlerinin farkına vardılar. Parlamentonun çalışması konusunda, size küçük bir bilgi vermek isterim. Sizler genellikle televizyonda parlamentonun genel kurulunu görürsünüz. Genel kurul dışında komisyonlar vardır. Kanun teklifleri ve tasarıları önce bu komisyona gelir, komisyonda görüşülür ondan sonra genel kurula iner. Komisyonlarda da görüşülmesinin nedeni şudur, uzmanlar davet edilir komisyonlara sivil toplum örgütleri davet edilir. Çıkacak olan kanun teklifi veya tasarısıyla ilgili bunların görüşleri alınır. Bugün geri çekilen yasa önerisi, bir gece yarısı önergesiyle, kanun metnine girmiştir. Komisyonlarda görüşülmemiştir. Parlamentoda AKP dışındaki 3 siyasi partinin de görüşü sorulmamıştır. Ben bildiğimi yaparım anlayışıyla, önerge verilmiş, önerge CHP'nin girişimleri sonucu yeterli çoğunluk bulunmadığı için, bugüne sarkmıştır."

"83 KADIN ÖRGÜTÜ ORTAK BİR BİLDİRİ YAYINLAMIŞLARDIR"

Kemal Kılıçdaroğlu,"Kadınlar gücünü göstermiştir. Ne kadar güçlü olduklarını ortaya koymuşlardır" dedi. Kılıçdaroğlu, "En büyük tepkiyi kadınlar vermiştir. 83 kadın örgütü ortak bir bildiri yayınlamışlardır. Bu teklifin kabul edilmemesi ile ilgili olarak. Teklif geri çekilme konusunda AKP içerisinde kabul görmüştür. Kadınlar gücünü göstermiştir. Ne kadar güçlü olduklarını ortaya koymuşlardır. İktidardaki bir siyasal parti teklifi geri çekmek zorunda kalmıştır. Bugüne kadar Türkiye'de ne kadar ciddi sorunlar çıkmışsa, yasal düzenlemelerden, bu sorunların temelinde gece yarısı verilen önergeler yatmaktadır. Gece yarısı önergelere biz karşı çıkıyoruz. AKP'li, MHP'li ,HDP'li, bütün siyasi partilerinde ortak karşı çıkması lazım. Yeni sorunlara kaynaklık yapan önergeleri kabul etmemeliyiz. ettirmediniz, tekrar size yürekten şükranlarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı.

"KÜÇÜK BİR ÇOCUĞUN RIZASINDAN NASIL SÖZ EDERSİNİZ?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu konuşmasında, Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu üyesi Mehmet Keskin'in sözlerine yer verdi. Kılıçdaroğlu'nun konuşması şöyle:" Profesör Adem Sözüer şu açıklamayı yapıyor. Bu önerge kanunlaşırsa, 15 kişi, 10 yaşından 15 yaşından küçük kıza cinsel istismarda bulunur, çocuk biri ile evlendirilirse, hepsi affediliyor. Böyle bir şeyi kabul etmek mümkün değil. Tepkiniz işte bunlara, bizim de tepkimiz bunlara. Özellikle AKP için oy toplayan kadın kardeşlerime seslenmek isterim, yıllarınızı verdiniz, kapı kapı dolaştınız, AKP'ye oy istediniz. Sizin yaptığınız çalışmaların değerini bilmediler. Sizin çocuklarınızın değerini bilmediler. Tecavüzcülere af getiriyorlar, şimdi artık o çatının altından ayrılmak zorundasınız. ayrılın ve gelin. Adalet Bakanı şu açıklamayı yapıyor; 'Tamamen ailelerinde küçüğünde rızasıyla yapılmış işler' diyor. Küçük bir çocuğun rızasından nasıl söz edersiniz? Adı üstünde çocuk. Elma şekeri vererek mi bu çocuğu kandıracaksınız? Gel evlen sana tecavüz eden kişiyle. Bazıları da bunu dini referans vererek, bir anlamda kabul edilebilir noktaya getirmek istediler, kadın kardeşlerime şunu söylemek isterim, Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi, Mehmet Keskin şu açıklamayı yapıyor herkesin kulağına küpe olsun diye, evlenebilmek için reşit olmak gerektiğini belirten Mehmet Keskin İslam alimlerinin bunu, erkekte 18, kızda ise 17 yaşını doldurduğu zaman ancak reşit olabileceğini söylüyor. Bu yaştan daha küçükler rüştlerini ispat edemedikleri için, çocuk sayılırlar. Çocukların da evlendirilmeleri, toplumu vahim süreçlerle karşı karşıya getirecektir. İslamiyet'te toplumda huzuru, dinginliği, esas alan yüce bir din olduğuna göre, küçük yaştaki çocukların evlendirilmeleri durumunda, bu gibi açmazlarla karşılaşacağı için, küçük yaştaki çocukların evlendirilmesi, İslam'la ekseriyetle bağdaşmaz diyor."

"BU ÖNERGE KİMİN İÇİN VERİLDİ? "

Kılıçdaroğlu, "Türkiye'nin derdine bakın, onların derdine bakın, ama şu soruyu ben merak ediyorum. Bu önerge kimin için verildi?" dedi. Kemal Kılıçdaroğlu," Kimin hapisten çıkması veya kaçak olarak yurtdışındaysa Türkiye'ye rahat gelmesi için verildi. Kimin için verildi ? Bunun yanıtını arkadaşlarımız soracaklar, hem komisyonda, hem genel kurulda, sizlerde sokakta sorun. Gördüğünüz her AKP'liye sorun. Bu önergeyi kimi kurtarmak için getirdiniz diye? Dolar almış başını gidiyor, yatırım yapmıyor iş adamı önümü göremiyorum diyor. Doların, 1 kuruş kazanmasının maliyeti, 2 milyar 100 milyon lira. Buna çözüm üretmemiz, bu sorunu çözmemiz gerekiyor. Esnaf siftah yapamıyor, esnafın siftah yapması için ekonomiyi güçlendirmemiz gerekiyor. Ama onlar bununla değil, onlar bir tecavüzcüyü nasıl hapisten kurtarabiliriz onun arayışı içindeler. O nedenle söylüyorum, Cumhuriyet tarihindeki en büyük, kadın hareketi olarak büyük bir başarıya imza attınız. Sizi yürekten kutluyorum. " diye konuştu.

"ŞEHİTLER ARASINDA AYRIMCILIK YAPAN İNSANLAR HAİNDİRLER"

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, bugün yayınlanan KHK hakkında değerlendirmelerde bulundu. Kılıçdaroğlu konuşmasını şöyle sürdürdü:" Bugün bir Kanun Hükmünde Kararname yayınlandı. Şehitler arasında ayrım yapmışlardı. Şimdi bu ayrımı derinleştiriyorlar. 15 Temmuz şehitlerinin kardeşleri ve çocukları, arzu ederlerse askerlik yapmayacaklar. Ama teröre karşı mücadele eden şehitlerin çocukları veya kardeşleri, askerlik yapacak. Bu düzenlemeyi yapmak açık ve net söylüyorum. Binali Yıldırım'da duysun, bakanlarda duysun, Sarayda oturan zatta duysun bu düzenlemeyi yapan, şehitler arasında ayrımcılık yapan insanlar haindirler. Annelerin gözyaşları arasında ayrım yapılır mı? Bütün şehit yakınlarına sesleniyorum, Adalet ve Kalkınma Partisini, yani adaleti ve kalkınmayı unutan partiyi, yani AKP'yi şimdi hepiniz çok daha net ve çok daha yakından tanıyorsunuz. Diyorlar ki, rejimi değiştirmiyoruz. 1923'te kaldı o diyorlar. Sizi kandırdıklarını biliyoruz. PKK kandırdı, FETÖ kandırdı, IŞİD kandırdı. Onlar sürekli kandırılıyorlar. Sanıyorlar ki biz CHP'yi de kandırırız. Biz kandırılmayız. Binali Yıldırım'a açık bir çağrıda bulunuyorum. Sayın Binali Yıldırım, başbakansan başbakanlığını bil. Kendilerinin içinde dünya kadar FETÖ'cü var. Biz bunları biliyoruz. Bylock kullananlar var. Bunu da çok iyi biliyoruz. Bunların gücü öğretmene, erbaşa, gazetecilere, yazarlara, üniversite hocalarına yetiyor. Çünkü onlardan intikam almak istiyorlar, yani gazetecilerden yani akademisyenlerden."

"PARLAMENTOYA SAHİP ÇIKMAYAN, PARLAMENTONUN ONURUNA SAHİP ÇIKAMAZ"

Meclis Başkanı'na seslenen kılıçdaroğlu'nun konuşmasında şu ifadeler yer alıyor:" Sizler geldiniz diye bizim buranın ses sitemini bozdular. Sesimiz duyulmasın diye. Daha ilginci, Meclis televizyonunu kapattılar kimse görmesin diye. Meclis Başkanı'na sesleniyorum, sende onur varsa, kimlik, ahlak varsa bunu yapan adamı çıkarırsın kapının önüne koyarsın. Yoksa bütün suçlamaları san aynen gönderiyorum. Parlamentoya sahip çıkmayan, parlamentonun onuruna sahip çıkamaz. Bir siyasal partinin her hafta düzenlediği bir toplantıyı sabote edene ses çıkarmayan kişiye Meclis Başkanı denemez."

FOTOĞRAFLAR

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!