DGS para yatırma işlemi için son gün! Hangi bankaya yatırılacak?

Güncelleme Tarihi:

DGS para yatırma işlemi için son gün Hangi bankaya yatırılacak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 01, 2017 13:54

DGS para yatırma işlemini tamamlayarak başvurusunu gerçekleştirmek isteyen vatandaşlar, ÖSYM'nin başvuru ücreti ödemesinin hangi bankalar üzerinden aldığını araştırmaya başladı. İşte, DGS para yatırma işlemini gerçekleştirerek başvurusunu tamamlamak isteyen vatandaşların araştırdığı DGS para yatırma işlemi hangi bankaya yapılacak sorusunun cevabı

Haberin Devamı

DGS başvurusu için son güne girilirken, para yatırma işleminin nasıl yapılacağı merak konusu oldu. Eğitimlerini dört yıla tamamlamak isteyen vatandaşların ÖSYM üzerinden başvuru yapacağı DGS para yatırma işlemi, 2 Haziran tarihinde sona erecek. İşte, DGS başvuru işlemi nasıl yapılacak ve hangi bankaya para yatırılacak sorusunun cevabı

PARA YATIRMA İŞLEMİ HANGİ BANKALARA YAPILACAK?

Bankalar, hizmet binasında veya azami 50 metre uzağında para yatırmalı ATM cihazı bulunan şubelerde gişe tahsilatı yapmayıp bu şubeye gelen adayı para yatırmalı ATM’lere yönlendirebilecektir. Adayların, sınav ücretini yatırırken banka görevlisine; Dikey Geçiş Sınavının sınav ücretini yatıracağını, T.C. Kimlik Numarasını veya Y.U. Numarasını, ad ve soyadı bilgilerini söylemeleri yeterlidir. Adaylar isterlerse banka şubelerine gitmeden kredi kartı/banka kartı veya internet aracılığıyla da bankaya ücret yatırabilirler

* Akbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)
* Albaraka Türk Katılım Bankasının tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)
* Finansbank’ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)
* Kuveyt Türk Katılım Bankası’nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC’den başvuracak adaylar hariç)
* Türk Ekonomi Bankası’nın tüm şubeleri ve internet bankacılığı * Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler
* Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM’den ücret yatırılmaz.) Sınav ücreti, ÖSYM’nin internet sayfasında yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı/banka kartı ile de yatırılabilecektir.

Haberin Devamı

BAŞVURU ÜCRETİ NE KADAR OLACAK?

BAŞVURU SÜRESİ : 24 Mayıs-1 Haziran 2017 (Ücret ödeme için son gün, 2 Haziran 2017)
SINAV TARİHİ, SAATİ VE SÜRESİ : 23 Temmuz 2017, 10.00, 140 dakika
SINAV ÜCRETİ : 90,00 TL
BAŞVURU HİZMETİ ÜCRETİ : 5,00 TL
GEÇ BAŞVURU GÜNÜ : 14 Haziran 2017 (Sınav ücreti aynı gün ödenir. Bu adaylar sınava Ankara’da alınır.)
GEÇ BAŞVURU SINAV ÜCRETİ : 135,00 TL

Haberin Devamı

2016 DGS SORULARI İÇİN TIKLAYINIZ

DGS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

ÖSYM, DGS başvurusunun başladığını şu şekilde duyurdu;

"Meslek Yüksekokulları ile Açıköğretim Önlisans Programları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Dikey Geçiş Sınavı (2017 DGS) 23 Temmuz 2017 tarihinde yapılacak olup sınava başvuru işlemleri, 24 Mayıs-1 Haziran 2017 (Ücret ödeme için son gün, 2 Haziran 2017) tarihinde yapılacaktır.

Sınava başvurmak isteyen adaylar, 2017-DGS Kılavuzu ile Aday Başvuru Formuna başvuru süresi içinde ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden ulaşabilirler.Sınava başvuracak adayların Ek’te yer alan kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir.

Adaylara saygıyla duyurulur."

Haberin Devamı

DGS BAŞVURUSU YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ

 

DGS PUANI NASIL HESAPLANACAK?

Adayların testlerden almış olduğu puanlardan hesaplanan sayısal ve sözel standart puanlar ve ön lisans başarı puanları (ÖBP) kullanılarak adayların yerleştirmede esas alınabilecek DGS puanları hesaplanacaktır.

DGS puanını oluşturacak olan sayısal ve sözel standart puanlar ile Ön Lisans Başarı Puanının ağırlıklarını belirleyen katsayılara kılavuzda yer verilmiştir. Her aday için puanlar, kılavuzda yer alan tablodaki katsayılar ile çarpılarak toplanacak ve bulunacak toplam, adayın ilgili DGS puanını oluşturacaktır.

SAYISAL VE SÖZEL PUANLAR NASIL HESAPLANACAK?

Yetenek testinin sayısal ve sözel bölümleri ayrı olmak üzere, adayların testteki sorulara verdikleri doğru ve yanlış cevaplar ayrı ayrı toplanacak, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puanlar elde edilecektir. Tüm adayların sayısal ve sözel bölümlerin her birinden aldıkları ham puanların ortalaması ve standart sapması ayrı ayrı hesaplanarak adayların ham puanları, ortalaması 50, standart sapması 10 olan standart puanlara dönüştürülecektir. Böylece her aday için Sayısal Standart Puan ve Sözel Standart Puan hesaplanacaktır.

Testteki sorulardan herhangi biri, biçimsel veya bilimsel bir nedenle ÖSYM tarafından “geçersiz” sayıldığı takdirde, bu soru, ilgili testi işaretleyen tüm adaylar için doğru cevaplanmış kabul edilecektir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!