DGS 2016 başvuruları ne zaman?

Güncelleme Tarihi:

DGS 2016 başvuruları ne zaman
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2016 15:45

Dikey Geçiş Sınavı (DGS) 2016 başvuru ve sınav tarihleri, geçtiğimiz günlerde ÖSYM tarafından açıklandı. Peki DGS sınav başvuru tarihi ne zaman? DGS sınavları ne zaman yapılacak? İşte detaylar...

Haberin Devamı

Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından Dikey Geçiş Sınavı (DGS) 2016 başvuru ve sınav tarihleri açıklandı. ÖSYM, bu yıl bir ilki gerçekleştirerek, sınav tarihlerinin yanı sıra başvuru dönemi ve sonuçların açıklanacağı tarihlere de ÖSYM sınav takviminde yer verdi. Özellikle meslek yüksekokulu (MYO) mezunları ile açıköğretim önlisans programları mezunlarının büyük bir merakla beklediği “DGS 2016 ne zaman?'' sorusu da yanıt buldu. Sınav tarihlerinin belirlenmesiyle adayların sınav maratonu başladı.

DGS 2016 BAŞVURULARI NE ZAMAN BAŞLIYOR?

İki yıllık meslek yüksekokulu (MYO) mezunları ile açıköğretim önlisans programları mezunlarına dört yıllık fakültelere geçme hakkı tanıyan  DGS başvuruları 31 Mayıs – 13 Haziran 2016 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. 31 Temmuz 2016 tarihinde yapılacak olan DGS’nin sonuçları ise 11 Temmuz 2016 tarihinde açıklanacak.

Haberin Devamı

Sınava önlisans bölümlerinden mezun olan ve olabilecek adayların yanı sıra açıköğretimde önlisans programlarını bitiren öğrenciler başvurabilecek. DGS başvurma işlemleri, başvuru tarihlerinde osym.gov.tr adresinden, ÖSYM Sınav Koordinatörlükleri, MYO Müdürlükleri’nden yapılabilecek.

DGS 2016 SINAV KONULARI DAĞILIMI

DGS sınavında Matematik ve Türkçe derslerinden sınava giriliyor. Sözel ve sayısal bölümlerin her birine ait 80 sorunun yer aldığı sınav, 180 dakika sürüyor.

Sınavda sayısal bölümden; Kümeler, sayılar, bölünebilme kuralları, rasyonel sayılar, üslü ifadeler, köklü ifadeler, eşitsizlik, mutlak değer, özdeşlikler, çarpanlara ayırma, oran-orantı, denklem çözme, problemler, sayısal mantık, Geometri konularına yer verilirken sözel bölümden; sözcük, cümle, paragraf, anlatım bozukluğu, şifre çözümü, çözümleme ve mantıksal akıl yürütme konuları hakkında sorular çıkıyor.

DGS (DİKEY GEÇİŞ SINAVI) NEDİR?

Dikey Geçiş Sınav (DGS), önlisans diploması veren iki yıllık meslek yüksek okulu mezunları, açıköğretim önlisans programları mezunları ve önlisans diploması veren iki yıllık meslek yüksek okullarından mezun olabilecek durumda olan adayların girdiği bir sınavdır. Bu adaylar belirli şartları yerine getirdikleri takdirde, mezunu oldukları üniversitenin veya diğer üniversitelerin, alanlarıyla ilgili 4 yıllık programlarına ÖSYM’ce yapılan DGS’yi kazanmak koşuluyla geçiş yapabiliyor ve o bölümün lisans diplomasını alabiliyorlar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!