Dezavantajlı öğrenciler, kardeş şehir Celje'de

Güncelleme Tarihi:

Dezavantajlı öğrenciler, kardeş şehir Celjede
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2018 14:05

Dezavantajlı öğrenciler, kardeş şehir Celje'de

Haberin Devamı

GAZİANTEP,(DHA)- GAZİANTEP Büyükşehir Belediyesi ile Slovenya'nın Celje şehri arasında 3 yıldır devam eden 'Dezavantajlı Gençler Kardeş Şehirlerini Tanıyor' projesi kapsamında bu yıl da 13 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Yetim Koordinasyon ve Münir Onat Gençlik merkezlerinden seçilen başarılı öğrenciler, bir hafta boyunca farklı bir coğrafyayı, kültürü, dili ve eğitim hayatını öğrenmek üzere Büyükşehir Belediyesi’nin kardeş şehri olan Celje'de bulundu. Program kapsamında öğrenciler, eğitici ve sportif faaliyetlerin günlük olarak gerçekleştirildiği kamp etkinliğinde, kış sporlarıyla ünlü olan Slovenya'da kayak öğrenme fırsatını elde etti, ayrıca dağcılık, avcılık ve doğayla iç içe bir yaşamın gerektirdiği teknikler üzerine çeşitli eğitimler aldı. Celje Belediye Başkanı Bojan Srot, öğrencileri hem kamp alanında ziyaret edip hem de makamında ağırladı.
Celje kentinin Gaziantep ile çok iyi ilişkiler kurduğunu belirten Srot, "Gaziantep benim 4 kez ziyaret ettiğim ve her defasında hayran olduğum önemli bir kent. Mozaik sanatıyla, Gaziantep Kalesi’yle, gastronomisiyle ve proje fikrinin doğduğu yer olan Yaşayarak Öğrenme Merkezi ile muazzam bir kardeş şehir. Sizler de bu şehrin öğrencilerisiniz. Bu şehrin kapıları sizlere her zaman açık bunu da asla unutmayın" diye konuştu.
Gaziantepli öğrencilere de söz veren Başkan Srot, gençlerle birebir diyalog kurarak kamp hakkında görüş ve deneyimlerini dinledi.
Öğrenciler ise, kendilerine bu imkanı sağlayan başta Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve Celje belediye başkanı Srot'a teşekkür ederek, şunları aktardı:
"Kardeş şehrimiz Celje'de bulunmaktan son derece memnunuz, ülkemiz dışına ilk kez çıktık, farklı bir damak tadını tattık, kayak sporuyla tanıştık, birçok müzeyi ziyaret ettik, lise ziyaretinde bulunduk ve yurt dışında öncelikle yabancı dil öğrenerek üniversite hayatımızı buralarda sürdürmek istediğimizi kendi aramızda arkadaşlarla konuştuk."
Oldukça yoğun geçen program kapsamında öğrenciler, gerçekleştirdikleri lise ziyaretleri çerçevesinde kimya, güzel sanatlar, spor, dans, müzik ve İngilizce ders sınıflarını gezdi, derslere interaktif olarak katıldı.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!