Dezavantajlı gençlere önce kurs, sonra iş

Güncelleme Tarihi:

Dezavantajlı gençlere önce kurs, sonra iş
Oluşturulma Tarihi: Şubat 07, 2018 12:21

Dezavantajlı gençlere önce kurs, sonra iş

Haberin Devamı

 

Mehmet ÇINAR/ANTALYA, (DHA) - ANTALYA'da dezavantajlı gençlere yönelik Emniyet Müdürlüğü öncülüğündeki 'Çiçekleri Soldurmayalım' projesinde, dört dönemde 400 gence mesleki eğitim verildi. 250'si sertifika sahibi gençlerin 170'i iş sahibi olurken, 80 kursiyerin katılımıyla yeni kurs dönemi de başlatıldı.

Antalya Emniyet Müdürlüğü'nün Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) işbirliğiyle dezavantajlı gençlere meslek edindirme kursları ve sonrasında işe yerleştirilmeleriyle ilgili 'Çiçekleri Soldurmayalım Projesi'nin beşinci dönemi, 80 kursiyerle başladı. AESOB'un hizmet binası yakınındaki bir apartmanda oluşturulan kurs merkezinde düzenlenen törene Vali Münir Karaloğlu, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Başsavcı Ramazan Solmaz, Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, AESOB Başkanı Adlıhan Dere, Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdullah Çalışkan, İŞKUR Müdürü Veli Tekkanat ile kursiyer öğrenciler katıldı. Törende mesleki eğitim kursları devam eden ve pastacılık eğitimi alan gençler kendi yaptıkları pastaları protokole ikram ederken, üzerinde 'Çiçekleri Soldurmayalım' yazılı pastayı protokolle birlikte kestiler.

DEZAVANTAJLI GENÇLER İŞ SAHİBİ OLUYOR

Emniyet teşkilatının sadece suçlunun kovalanması, suçun aydınlatılmasıyla ilgilenmediğine dikkat çeken Vali Karaloğlu, suç işlenmesine engel olacak faaliyetleri artırmaya daha çok önem verdiklerini söyledi. Toplumu hasta ettikten sonra tedavi etmek değil, hasta olmasına engel olmak gerektiğine işaret eden Karaloğlu, “Suç işleme riski olan bir alana müdahale edip çocuklarımıza kol kanat gerip, onlara şefkatle muamele edip, onlara 'gelin yavrum sizi kursla meslek sahibi yapalım, orada bırakmayalım sonra sizi iş sahibi yapalım' demeliyiz. Bu kursun da amacı bu. Bu kurslarda meslek sahibi olan gençlerimiz iş sahibi olana kadar ve sonraki durumları da emniyetimiz tarafından takip ediliyor. Açılan kurslarda Antalya'da mesleki alanda ihtiyaç olan konular belirlenmiş. İnşallah bu kurslara katılan gençlerimiz bir iş sahibi olur, ailelerini kurup diğer gençlere de örnek teşkil ederler" dedi.

'BU ÇOCUKLARIMIZI DIŞLAMAYACAĞIZ'

Hayırlı bir iş için buraya geldiklerini belirten TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Gerçekten de çiçeklerimiz dediğimiz yavrularımız, geleceğimizle ilgili yapacağımız belki de en önemli yatırım. Sahip çıkan kurumlar devletimiz, vali babamız, emniyet müdürü abiniz sizin yanınızda, polis kardeşleriniz sizinle birlikte. Artık suça karışmadan bir meslek sahibi yapıp, ailenizi kurmanıza destek vermeleri gerçekten de önemli. Bu çocuklarımıza sahip çıkacağız. Her türlü eksiklerini gidereceğiz. Küçük kabahatleri de olsa onları toplumla barıştıracağız, dışlamayacağız. TESK olarak Türkiye'nin birçok ilinde benzer projelerle gençlerimizi ve kadınlarımızı iş sahibi yaptık" dedi.

400 KURSİYERDEN 170'İ İŞ SAHİBİ OLDU

Proje hakkında bilgiler veren Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya, bu kursa katılacak 80 gencin yeni bir meslek, yeni bir heyecanla hayata atılacakları bir sürecin ilk adımı olduğunu söyledi. Bugüne kadar 400 civarında kursiyerin bu eğitimlerden geçtiğini belirten Uzunkaya, “Bunlardan 250 civarında kursiyerimiz sertifika aldı. 170 civarında gencimize istihdam sağlandı. Önümüzdeki süreçte yine aynı hızla gençlerimizin kız erkek ayrımı olmaksızın iş sahalarına ve hayata yönlendirileceği bir süreci imece usulü bir çalışmayla hayata geçirmiş olacağız" dedi.

'SOSYAL DEVLETİN GEREĞİ'

Geçen yıl kursa katılan 100 gençten 80'i sertifika alırken, 50'sine de istihdam imkanı sağlandığını kaydeden Uzunkaya, “Gençler bizim geleceğimiz. Hele bunlar içinde birtakım dezavantajlılar bizim önceliğimiz olması lazım. Toplumda mevcut imkanlardan eşit şekilde herkesle aynı şartlarda yararlanma şansı bulamayan gençlerimizi bulup, onları diğer gençlerle aynı şartlarda yarıştırmak ve hayatın içinde tutmak sosyal devletin gereğidir. Gençlerimizi, çocuklarımızı taze kırılabilecek çiçekler olarak görüyoruz. O çiçeklerin kırılmaması, soldurulmaması gerekiyor" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!