Dezavantajlı çocuklardan ebru sergisi

Güncelleme Tarihi:

Dezavantajlı çocuklardan ebru sergisi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2017 11:51

Dezavantajlı çocuklardan ebru sergisi

Haberin Devamı

ADANA ,(DHA)- ADANA polisinin yoğun göç alan bölgelerdeki dezavantajlı çocukların sanata eğilmesi amacıyla yaklaşık üç ay önce başlattığı "Suyun Perileri" projesi kapsamında 80 kız öğrenci hazırladıkları eserlerle sergi açtı.
Yüreğir Kültür Merkezi’nde düzenlenen serginin açılış törenine, Vali Mahmut Demirtaş, İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, kursiyerler ve aileleri katıldı.
Vali Demirtaş etkinlikte yaptığı konuşmada, gençlerin gelecekte Türkiye’yi yönetecek kişiler olduğunu belirtti. Demirtaş, "Eğitim ve öğreniminizi en iyi şekilde tamamlayın.  Bilime ve sanata eğilin. Başarıya odaklanın ve kendinizi yetiştirmeye önem verin. Bayrağımızı yere düşürmeyin, ezanımızı susturmayın" dedi. Vali Mahmut Demirtaş ile İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız, öğrencilerin ebru sanatı ile başarıyla gerçekleştirdikleri Türk Bayrağı, Atatürk portresi ve çiçek desenleri ile çeşitli motifleri içeren sergiyi gezip eserleri tek tek incelemesinin ardından, öğrencilere sertifika vererek başarılarından dolayı tebrik etti. 

FOTOĞRAFLI 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!