'Devrimleri siz yapacaksınız'

Güncelleme Tarihi:

Devrimleri siz yapacaksınız
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2017 20:58

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 19 Mayıs nedeniyle kabul ettiği gençlere, “Artık reformları, devrimleri siz yapacaksınız. Bakın darbe demiyorum ha devrim, reform diyorum. Birileri darbe heveslisi; bırakın onlar onunla uğraşsın. Biz reformlarla, devrimlerle uğraşacağız” diye seslendi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Başbakan Binali Yıldırım, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’la birlikte 81 ilden ve KKTC’den gelen gençlerle Cumhurbaşkanlığı’nda buluştu. ‘Gençlerden Ecdada Mektup’ yarışmasının üç kategorideki birincileri Cumhurbaşkanı Erdoğan’a mektupları hediye etti. Erdoğan, gençlere özetle şöyle seslendi:

YENİ MÜFREDAT

“Siyasetçilere düşen, gençliğine ufuk vermektir. Siz gençliğinize ufuk verirseniz o gençlik çok daha büyük davaların sahibi olur. Bundan sonrası size ait ona göre artık reformları, devrimleri siz yapacaksınız. Bu devrimleri yapmak suretiyle Türk milletinin ne kadar güçlü olduğunu dünyaya göstereceksiniz. Bakın darbe demiyorum ha! Devrim diyorum, reform diyorum. Birileri darbe heveslisi; bırakın onlar onunla uğraşsın. Biz reformlarla, devrimlerle uğraşacağız. Bizim devrimimiz Batılının söylediği gibi sessiz devrimdir ve biz bunu yaptık. Okuduğumuz tarih kitaplarında biz hep mağlubiyetlerle, ilkelliklerle, böyle hep garip garip şeylerle geçmişi olan bir tarih okuduk. Bizim tarihimiz böyle değil. Müfredatımızı buna göre yeniden düzenleyeceğiz, anlı şanlı tarihimizi kitaplarımıza bu şekilde geçireceğiz.
Gittiğim ülkelerin çoğunda 20’li yaşlarda bakanlar, milletvekilleri görüyorum. Ülkemizde niçin böyle olmasın dedik. Milletvekilliği, belediye başkanlığı, muhtarlık görevine seçilme yaşını 30’dan 25’e 16 Nisan’da 18’e indirdik. Pazar günü yapacağımız partimizin büyük kongresinden itibaren kendi inisiyatif alanımız içindeki her yerde ve her kademede gençlerimize hak ettikleri şekilde yer vermekte kararlıyız. Ben karşımda hep Anadolu kıtası büyüklüğünde dava taşını gediğine koyacak bir gençlik gördüm, bir gençlik görüyorum.

Haberin Devamı

TOP ÇEVİRME GOL AT

Vatana hizmet bu ülkeye, millete en iyi hizmeti vermeyi gerektiriyor. Futbolda bir tabir vardır: Orta sahada top çevirme kardeşim gol at öyle gel. Bu tavsiyeyi yerine getiren her gencimiz hedeflerine ulaşma konusunda diğerlerinin bir adım önüne geçmiş demektir. ” 

Haberin Devamı

Sorumluluk sırası sizde

BAŞBAKAN Binali Yıldırım Cumhurbaşkanlığı’nda bir araya geldiği gençlere, referandumda seçilme yaşının 18’e indirildiğini hatırlatarak “Biz sizlere olan inancımızın gereğini yaptık. Şimdi sorumluluk sırası sizde” dedi. Yıldırım özetle şunları söyledi: “Gençler, 15 Temmuz gecesi tarih yazdınız. Karanlık FETÖ’nün alçakça kurduğu planı bozdunuz. Ülkenize, demokrasinize sahip çıkarak size olan güveni boşa çıkarmadınız. 16 Nisan’da seçilme yaşı 18’e indi. Biz sizlere olan inancımızın gereğini yaptık. Şimdi sorumluluk sırası sizde. Kendinizi her alanda en güzel şekilde yetiştirerek ülkemizin geleceğine hazırlayacaksınız. Gençlerle devlet arasındaki duvarları yıktık. Hükümet olarak devlet olarak her zaman yanınızda olacağız.” (Rıza ÖZEL/ANKARA)

BAKMADAN GEÇME!