Devrim şehidi Kubilay anıldı

Güncelleme Tarihi:

Devrim şehidi Kubilay anıldı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 24, 2012 00:00

Haberin Devamı

MENEMEN’de 82 yıl önce yobazlar tarafından katledilen şehit asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay, sevgi ve özlemle anıldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve parti yöneticilerinin yanı sıra yüzlerce vatandaş, Menemen Belediyesi Bandosu eşliğinde, Menemen Tren Garı’ndan başlayan Demokrasi ve Laiklik Yürüyüşü’ne katılıp, yakalarına Kubilay’ın resmini yapıştırdı. Yaklaşık 1 kilometre uzaklıktaki Yıldıztepe Şehitliği’ne kadar gerçekleşen yürüyüşte, üzerinde, “Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, müritler, dervişler ülkesi olamaz”, “Devrim şehitleri ölümsüzdür” yazılı pankartlar açıldı. Yürüyüşe katılan vatandaşlardan, eşi Kıbrıs gazisi olan 60 yaşındaki Zuhal Akgül elinde Türk Bayrağı, 13 yaşındaki Özge Uzun da Atatürk posteriyle yürüdü.

Devrim şehidi Kubilay anıldı

Haberin Devamı

Vali katılmadı

Yıldıztepe Anıtı’ndaki törene CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Vali Yardımcısı Ardahan Totuk, Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Abdullah Atay, Menemen Kaymakamı Mustafa Gürdal, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, CHP Genel Başkan Yardımcıları Adnan Keskin ve Gökan Günaydın, CHP İzmir Milletvekilleri Hülya Güven, Mehmet Ali Susam, Musa Çam ve Oğuz Oyan, şehit asteğmen Kubilay’ın torunları Vedat Aktuğ, Bircan Aktuğ, Kemal Aktuğ, Ayten Aktuğ ve Mustafa Kubilay ile yüzlerce vatandaş katıldı. Mart 2007’de İzmir Valiliği’ne atanan Cahit Kıraç, önceki yıllarda olduğu gibi yine katılmadı.
Törene katılanlar, “Hükümet istifa”, “Tayyip Yüce Divan’a”, “Vur vur inlesin, Tayyip bizi dinlesin”, “ODTÜ’ye uzanan eller kırılsın”, “Gün gelecek devran dönecek, AKP halka hesap verecek”, “Türkiye laiktir, laik kalacak”, “Ne mutlu Türküm diyene” sloganları attı. Türk bayrakları tören alanındaki yerini alırken, vatandaşlar tarafından ayakta alkışlandı.
CHP’li Menemen Belediye Başkanı Tahir Şahin, konuşmasına başlamadan önce protokolde yer alanları sayıp selamlarken, “İzmir Vali Yardımcısı” deyince, vatandaşlar, “Vali nerede? Vali istifa” sloganları attı.

Haberin Devamı

Devrim şehidi Kubilay anıldı

Protesto yağdı
 
Başkan Şahin, geçmişte cihat çağrısı yapanların bugün ülkeyi yönettiklerini ileri sürdü, “10 yıldır erki elinde bulunduran bu iktidar, saf ve temiz dinimizi de istismar ederek Cumhuriyet karşıtı eylemlerini hayata geçiriyor. Görünen o ki bu mücadelelerinden vazgeçmeyecekler. Yarattıkları korku imparatorluğuyla bizi sindiremeyecekler” dedi.
Topçu Binbaşı Emre Karahan da Atatürk devrimlerine, Cumhuriyet’e yönelen saldırıların halkın ve gençlerin iman ve inanç dolu göğsüne çarpacağını belirterek, “Cumhuriyet’i kuranların ve yaşatanlar, Kubilay ve arkadaşları rahat uyusunlar. Onların emanetini koruyan milyonlarca Atatürk gençliği görev başında” diye konuştu.
Kaymakam Mustafa Gürdal ise ıslıkladı. Gürdal, “Vali nerede”, “Vali’nin vakti yok” sloganları atılırken, elindeki kağıttan konuşmasını hızlı şekilde okuyup bitirdi.
Törende daha sonra Atatürk’ün Gençliğe Hitabı ve Türk Gençliği’nin Atatürk’e Cevabı okundu. Büyükşehir Belediyesi’nce Kubilay anısına düzenlenen Menemen Ulusal Koşusu’nda derece girenlere ödülleri verildi. Ödülleri CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sundu. Kılıçdaroğlu, şehitliği ziyaret edip karanfil bıraktı.

Haberin Devamı

Devrim şehidi Kubilay anıldı

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!