Devrim Sağıroğlu: Sasu gibi

Güncelleme Tarihi:

Devrim Sağıroğlu: Sasu gibi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2000 00:00

Devrim SAĞIROĞLU
Haberin Devamı

Çaykur Rize karşısında demli, tavşan kanı bir çay içmek için, şartlar o kadar uygundu ki... Uzun bir ara, milli maçlardan sakatlanmadan dönen futbolcular... Atlattığın tüm badirelere rağmen liderin bir puan gerisindesin... Gel gör ki, bırakın demli çayı, bayatını boğazından zor geçirdi Fenerbahçe...

Bu kadar transfer, bu kadar emek... İnsan üzülüyor... Nerede trilyonluk ayaklar? Eğer, bu futbolcuların diğerlerinden farkları yoksa, bu paralar niye verilir? Koskoca F.Bahçe ilk pozisyonuna 39. dakikada Abdullah'ın ortası, Andersson'un kafa vuruşuyla giriyor. Bir dakika sonra da aynı oranda tehlikeyi kendi kalesinde görüyor. Ozan biraz becerikli olabilse, Rüştü yeteneğini konuşturmasa, felaket erken gelecek...

Sezon başından beri söylüyoruz. F.Bahçe'nin sağ dış oyuncu problemi var. Bunun farkına geç de olsa varan Denizli, Lazetiç'i oraya monte etmiş. Çabuk adam geçen Lazetiç, ne yazık ki, iyi orta atamıyor. Attığı toplar, çoğunlukla rakibe gidiyor. Revivo çok etkisiz. Yusuf ağır. Baliç bir şeyler yapmak için çırpınıyor ama, o da eski kıvamında değil. Andersson pasif. Onu tamamlayacak, örneğin Hasselbaink tibinde bir oyuncu yok. İyi bir transfer araştırması yapılmadan, birbirine benzer tonla oyuncu alınmış.

DEGİŞİKLİKLER GÜZEL

İkinci yarıda Andersson'un çıkarılarak, Misko Mirkoviç'in sağ kanada alınması, Lazetiç'in içeriye çekilmesi, Rapaiç'in de Revivo'nun yerine oyuna girmesi, düşünce olarak olumlu... Bu olumlu düşünce hemen meyvesini veriyor. Rapaiç sahaya adımını atar atmaz, Siirt Jet-Pa maçındaki sahneler aynen tekrarlanıyor. Hırvat oyuncu aynı mesafeden, öbürüne çok benzer şekilde enfes bir frikik golü atıyor. Sanki herşey onun girişine endekslenmiş. Anlaşılan, kendisine ödenen yüklü parayı böylesine frikiklerle affettirecek. Tıpkı, F.Bahçe'de 2 ay kaldığı halde 30 senedir unutulmayan Sasu gibi.

İkinci yarıda biraz kıpırdanan bir F.Bahçe, ufak mutluluklarla yetinen bir taraftar ve düzelme yolunda iyi sinyaller veren bir Abdullah var. ‘‘Bu kadarı da yeter’’ derseniz, ‘‘Galibiyet herşeyi örter’’ diye düşünürseniz, söylenecek fazla bir şey yok... Günü kurtarır, yarınları düşünmeyi sonraya bırakırsınız. Tercih hakkı F.Bahçe taraftarının!

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!